Sport

2011.01.21. 03:29

Budapest-Bamako-rali: kilencedik a vasi csapat

A Savaria Motorsport Team SE autós párosa a szupermaraton után Marokkóból egy jó helyezéssel folytatja a Budapest-Bamako-ralit.

Vastag Nándor

A szombaton elindult Budapest-Bamako-ralin egy szombathelyi egységért is szoríthatunk, akik eddig jól veszik az előttük álló akadályokat. Németh Imre pilóta és Lengyel Krisztián navigátor egy Nissan Navarával az európai szakaszon könnyedén túljutott, ám az igazi nehézségek Afrikában vártak rájuk. Marokkóban ugyanis háromnapos, 2324 kilométeres szupermaratonnak nevezett távot írtak ki a szervezők, amit nagy nehézségek árán sikerült abszolválniuk. A versenyen feladatokat is meg kell oldani - az így gyűjtött pontok alapján alakul majd ki a végeredmény -, ám ezek többsége nagyon durva terepen, szinte megközelíthetetlen helyeken volt, ezért sokat kihagytak. Az első technikai gondot is megoldották, az autó egyik teleszkópját kellett cserélni. Az összetett helyezésre azonban nem panaszkodhat a Savaria Motorsport Team SE csapata, jelenleg 106 ponttal kilencedik.

A viadal nehézségét mutatja, hogy a mezőny alaposan szétszóródott, és a több mint 40 indulóból alig 30-an vannak versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!