Sport

2011.01.14. 15:49

Halmosi Péter három és fél évre aláírt a Szombathelyi Haladáshoz

Péntek délután aláírta három és fél évre szóló szerződését a Szombathelyi Haladással Halmosi Péter. A két fél által rögzített kontraktusban semmilyen opció sem szerepel. A Cipruson futballozó Nagy Gáborral a jövő hét közepén ült tárgyalóasztalhoz a vasi klub.

Pum András

Péntek délután negyed kettőkor kör-email érkezett a Szombathelyi Haladástól, melyben arról tájékoztatták a média képviselőit, hogy a klub négy órakor a VIP-teremben sajtótájékoztatót tart. Nem kellett hozzá nagy jóstehetség, hogy kitaláljuk: nagy valószínűséggel Halmosi Péter lesz a sajtóattrakció díszvendége, hogy aláírja három és fél esztendőre szóló kontraktusát nevelőklubjával.

Nos, nem lőttünk mellé: amikor négy óra előtt tíz perccel a klubházhoz értünk, már ott parkolt Halmosi Péter fekete terepjárója is.
A négy óra után pár perccel kezdődött sajtótájékoztatón megjelent Marton Zsolt és Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterei, Deéry Attila, a Haladás ügyvezetője, Kóbor László, a kisebbségi Halmill Kft képviseletében, Horváth Balázs kisebbségi tulajdonos, Vörös Csaba technikai vezető, valamint nem utolsósorban maga Halmosi Péter.

Először Deéry Attila köszöntötte a megjelenteket.

- Örömteli esemény, hogy egy szombathelyi sportoló, egy szombathelyi polgár visszatért városunkba, akivel ráadásul viszonylag hamar, igazából zökkenőmentesen sikerült megállapodnunk - mondta Deéry Attila. - Halmosi Péter - mert róla van szó - többször nyilatkozta, hogy mit jelent neki Szombathely és a Haladás, nos azt tudom mondani, hogy számunkra ugyanolyan fontos Peti. Aczél Zoltán vezetőedző elsőszámú kívánsága volt Cucu, örülök, hogy a tulajdonosok támogatásával, hitével és akaratával sikerült őt leigazolnunk.

- Itt volt az ideje, hogy megállapodjunk, jobb lett volna ha már korábban eldől a sorsom, de természetesen boldog vagyok, hogy szeretett klubomban játszhatok, mindenkinek köszönöm, aki részt vett abban, hogy hazatérhessek - fogalmazott Halmosi Péter. - Mióta itthon vagyok, nem eresztettem le, minden nap futottam, de az kétségtelen, hogy meccshiányom van. Azt pontosan nem tudom, hány edzőmeccse lesz a csapatnak a zalaegerszegi rangadóig, de remélem minél több, hiszen szeretnék formába lendülni, azt akarom, hogy a rajton már a régi Halmosit láthassák a szurkolók. Nem tudom, hogy holnap játszom-e a hartbergi edzőmeccsen, erről még egyeztetnem kell Aczél Zoltánnal. Az biztos, hogy hétfőn csatlakozom a csapathoz.

-  Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata - mint többségi tulajdonos - a maga részéről megteremtette a feltételeket Halmosi Péter átigazolásához - jelezte Marton Zsolt. - A decemberi tulajdonosi gyűlésen lefektetett vállalásait pedig valamennyi tulajdonos teljesítette, ami pozitív üzenet mind a szurkolók, mind pedig a játékosok felé, hiszen ez stabil anyagi hátteret jelent. Kívánom, hogy Halmosi Peti ne csak három és fél éven át erősítse a Haladást.

- Határozottan kijelenthetem, hogy a tavalyról elmaradt tartozásokat valamennyi érintett felé a jövő hét végéig rendezi a klub - mondta Illés Béla képviseletében Kóbor László. - Ami Halmosit illeti: örülök, hogy ilyen jó mentalitású, pozitív gondolkodású futballista került hozzánk.

- Örülök, hogy ilyem ambíciózus, jó labdarúgót igazoltunk, aki remélem minél több örömet szeret a drukkereknek - így Horváth Balázs.

- Figyelemreméltó, hogy az eseményen a város két alpolgármestere is megjelent, ez azt is bizonyítja, hogy a két kiemelt csapatra - a Haladásra és a Falcóra - nagy figyelmet fordítunk - fogalmazott Lazáry Viktor. - Azon dolgozunk, hogy a két egyesület problémáit megoldjuk. Mindig öröm egy városvezető szívének, ha egy szombathelyi játékos hazatér, és itt játszik. Halmosi nem csak tudásával, hanem angliai mentalitásával is rengeteget segíthet a csapatnak, és tapasztalata átadásával is hozzájárulhat a sikerhez. Nem kis kockázatot vállalt azzal, hogy hazatért, de bízom bent, hogy évek múltán kiderül számára: jó döntést hozott.

 

Egészen pontosan aztán 16.19 perckor ellátta kézjegyével Halmosi Péter azt a szerződést, amelynek értelmében a 31-szeres válogatott középpályás három és fél évig a Szombathelyi Haladás együttesét erősíti. Mint a játékostól a sajtótájékoztató után megtudtuk, külön opció nem szerepel a szerződésben - tehát esetleges NB I-es búcsú esetére sem lép életbe semmilyen záradék. Mint Halmosi mosolyogva hozzátette: a kiesésre nem is gondol.

Így legyen.

Deéry Attilától még megtudtuk, hogy a Cipruson futballozó Nagy Gábor kedden vagy szerdán tér haza Szombathelyre, azt követően tárgyal vele a klub. A tavasszal kölcsönben játszó futballisták ügyében nincs konkrétum, Rácz Ferenc Ajkára, Iszlai Bence Veszprémben Nagy Zoltán pedig Kozármislenybe kerülhet - még tárgyalnak a felek. A Sopronnal hírbe hozott Csontos Zoltán ügyében nincs fejlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!