Sport

2011.01.26. 12:08

Három Illés-akadémistát igazolt a Haladás - 100 ezer forint a debreceni túrára

A Szombathelyi Haladás szerda déli sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a két és fél évre, valamint a másfél évre szerződtetett Nagy II. Gábor és Totka Dániel melletta zöld-fehérek leigazolták az Illés akadémia három növendékét is. Elhangzott: a csapat 100 ezer forinttal támogatja a drukkerek debreceni útját.

Pum András

Szerda délre sajtótájékozattót hívott össze a Szombathelyi Haladás, amelyen a klub részéről Tóth Miklós klubmenedzser, Aczél Zoltán vezetőedző, valamint a tulajdonosi körből, Horváth Balázs ült a média képviselőivel szemben. Megjelentek az újonnan igazolt labdarúgók, Totka, Nagy II. Gábor, Farkas, Szvoboda és Gyurján is.

Tóth Miklós ugyanis bejelentette, hogy a másfél évre igazolt Nagy II.Gábor, és a három és fél évre szerződtetett Totka Dániel mellett a Haladás leigazolta az Illés-akadémia három növendékét, Farkas Márkot, Gyurján Bencét és Szvoboda Szabolcsot - a három fiatal egyaránt három-három esztendőre kötelezte el magát a Rohonci útra.

Ezt követően Aczél Zoltán jellemezte néhány szóban a Hali új játékosait.

- A Haladásnak mindig is jó kapusai voltak, sosem volt probléma a hálóőrökkel, hangsúlyozom, most sincs, elégedett vagyok Rózsa teljesítményével - jelezte Aczél. - Ugyanakkor kellett egy második-harmadik számú kapus, ezért igazoltuk le Totkát, akit még Újpestről ismerek, fiatal, jó felépítésű srác, aki ha szerepet kap, biztosan kamatoztatja tehetségét.

- Nagy II. Gáborral is dolgoztam együtt korábban, nem csak játéktudása, hanem emberi kvalitásai miatt is nagy nyereség lehet, ráadásul a hátvéd több évet lehúzott külföldön. Ugyanakkor nem ígértem számára, hogy a kezdőcsapatban kap helyet, be kell verekednie magát, de remélem, hogy innen megy nyugdíjba - úgy tíz év múlva - mondta Aczél.

- Ami az akadémistákat illeti: hangsúlyozom, egyikükre sem beszéltek rá, mindannyian megérdemelték, hogy felkerüljenek az első csapathoz - így Aczél. - Gyurján bal lábas, középpályán és a támadószekcióban is bevethető futballista, hatalmas tehetség, aki ha mentálisan is fejlődik még akkor a válogatottságig viheti. Farkas Márkot bal oldali védő, az ő posztján Tóth Péter futballozik, aki változatlanul óriási értéke a csapatnak, de gondolni kell a jövőre is. Márkot egyébként korábban az olasz Parma is vitte volna, fizikailag ugyan van még mit fejlődnie, de képzett, gyors labdarúgó. Szvoboda jobb oldali védő, kiváló fizikummal és játékintelligenciával rendelkezik.

- A csapat nyolcvan százalékát már korábbról ismertem, és miután külföldön tudtam fogni a magyar adókat, így képben voltam a Halit illetően. A teremtornát bokasérülés miatt hagytam ki, de edzeni tudok, úgyhogy nincs nagy gond - mondta Nagy II.Gábor.

- Cipruson, Svájcban és Franciaországban is védtem korábban, egy komoly sérülés után szeretnék visszakerülni a vérkeringésbe, ezért is fogadtam el a Haladás ajánlatát - fogalmazott Totka Dániel.

A Szombathelyi Haladás játékosai tettek egy nemes gesztust: a futballisták a vasárnapi teremlabdarúgó-selejtezőn megnyert 350 ezer forintból 100 ezret felajánlottak a szervezetten, a debreceni teremtorna fináléjára utazó Hali-szurkolók útiköltségére is. A borítékot Aczél Zoltán adta át a Haladás Szurkolói Kör elnökének, Keringer Zsoltnak.

- Régen éltem, éltünk át ilyen hangulatot mint vasárnap, a teremtornán - mondta Aczél. - Tudjuk, hogy a magas jegyárak miatt és a buszköltség okán meglehetősen borsos összeget kell kifizetniük azoknak a szurkolóknak, akik elkísérnek bennünk Debrecenbe, ezért összeültünk a játékosokkal, a vezetőkkel, és a focisták úgy döntöttek, hogy a teremtorna elsőségért kapott pénzükből - 350 ezer forintból - 100 ezret felajánlanak a szervezetten utazó Hali-drukker számára. Szeretnénk ha minél többen elkísérnének minket Debrecenbe.

Kiderült, a szombati Hartberg elleni hazai edzőmeccs helyett aznap, 11 órakor Veszprémben játszanak felkészülési-mérkőzést Tóth Péterék. A Haladás innen egyből a Hajdúságba utazik, Hajdúszoboszlón, a Hotel Silverben tölti az éjszakát, majd vasárnap mennek át Debrecenbe, a teremlabdarúgó-bajnokság döntőjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!