Sport

2011.01.27. 14:20

Körmendi kosárlabda: jövő héten tiszta vizet öntenek a pohárba

Nem akarnak elhamarkodott döntést hozni, de a jövő héten tiszta vizet öntenek a pohárba a MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapatánál.

Vastag Nándor

A Körmend a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében verhető ellenfelet kapott. A párharc első meccsén elszenvedett 103-96-os vereség sem tartozott a vészes kategóriába, a hétpontos hátrány hazai pályán könnyen ledolgozhatónak tűnt a PVSK-vel szemben. Szerdán azonban valami nem stimmelt. A játékosokban nem lobogott a korábbi bajnokikon megszokott győzni akarás, és talán ez is közrejátszott benne, hogy a közönség buzdítása szintén elmaradt a vártól. A piros-feketék rossz játékkal végül 76-71-re nyertek, de ez az óriási csalódást jelentő kiesést jelentette. A szurkolók felháborodottan távoztak a csarnokból, míg az edző, Sabáli Balázs csapaton belüli feszültségekről beszélt. A problémák oka lehet, hogy a drukkerek értesülése szerint több hónapja nem kaptak fizetést a játékosok. A vezetőség nem akarja szó nélkül hagyni a kupabúcsút, és a pletykával kapcsolatban is hamarosan tájékoztatja a közvéleményt.

- A Szolnok elleni szombati bajnokit még megvárjuk, az idő rövidsége miatt nem akarunk elhamarkodott döntést hozni - fogalmazott a körmendi csapat- és ügyvezető, Zsebe Ferenc. - A kialakult helyzetről a hét elején tartunk megbeszélést a játékosokkal, az edzőkkel, majd az anyagi helyzetről is tájékoztatást adunk, szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba. Utóbbi szerda, vagy csütörtök magasságában várható.

 


TÉVÉS MECCS AZ ATOMERŐMŰ ELLEN

A kosárlabda-bajnokság kiemelt médiapartnere, a Sportklub az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó Körmend-Falco KC mérkőzést idén sem közvetítette. Kicsit érthetetlen, hogy az elmúlt két évben a tévé miért nem foglalkozott egyszer sem a vasi rangadóval. A piros-feketék következő hazai találkozója, az Atomerőmű elleni viszont képernyőre kerül. Február 5-én, szombaton a közvetítés 15.30-kor kezdődik, a labdát pedig 15.45-kor dobják fel a játékvezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!