Sport

2011.01.17. 08:45

Szvorda Melinda sérülése miatt csak a német harmadosztályban véd

A kapus Szvorda Melindának nem úgy sikerült az első féléve a Bundesligában szereplő Wolfsburg női labdarúgócsapatánál, ahogy elképzelte.

Vastag Nándor

Szvorda Melinda kis megszakítással, de hét éven keresztül őrizte az NB I-es Viktória FC női labdarúgócsapatának a kapuját. Jól érezte magát Szombathelyen, két bajnoki címet (2004, 2009) és két Magyar Kupát (2008, 2009) nyert a csapattal, az elmúlt nyáron azonban a váltás mellett döntött. A világ legerősebb bajnokságában, a Bundesligában szereplő Wolfsburgba igazolt egy esztendőre, ahol a körülményekre nem lehet panasza, ám a játékban még nem találta meg a számítását.

- Az első félév nem úgy sikerült, ahogy elterveztem - mondta Szvorda Melinda. - A két bajnokság között akkora a színvonalbeli különbség, hogy kell 2-3 hónap, mire az ember felveszi a ritmust. Szerencsém sem volt, egy edzőmérkőzésen komoly térdsérülést szenvedtem. Műteni ugyan nem kellett, de öt hét rehabilitációs munka és gyógytorna, majd három hét futás és kondizás következett. Így közel két hónap telt el, mire erőnlétileg, valamint gyorsaságban utolértem magam, és ugyanazt a munkát tudtam végezni, mint korábban. Ráadásul a sérülésem miatt a csapat szerződtetett egy amerikai kapust, így a visszatérésem után hat meccsen a második számú gárdában védtem, ami a harmadik osztályban szerepel. De nem adom fel, azzal a céllal kezdtem el a felkészülést, hogy a 18-as keretben második számú kapusként benne legyek - amikor kimentem, tudtam, hogy csereként számítanak rám. A történtek ellenére nem bántam meg, hogy Wolfsburgba igazoltam, hasznomra vált az eltelt időszak. Profi körülmények között vagyok, csak a focira kell koncentrálnom, ami kevés helyen adatik meg. A csapat egyelőre tartja a célkitűzést, a 12-es bajnokságban a negyedik helyen állunk, a keretben pedig kilenc légiós van, de a társaság nagyon összetartó. A folytatást még nem tudom, mert ilyenkor általában már jelzik a csapatok, kire számítanak jövőre. A következő két hónapban várhatóan eldől a sorsom, ám elsősorban védeni szeretnék, ezért ha jobb ajánlatot kapok, akkor biztosan váltok.

A Bundesligában rövid lesz a tavaszi idény, mindössze hat fordulóból áll, sok meccset előrehotak, és már az ősszel lejátszottak. A szezon február 6-án kezdődik, és a bajnokság március 13-án befejeződik. Utána a német labdarúgó-válogatott már a nyári, saját rendezésű női világbajnokságára készül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!