Sport

2011.02.23. 03:28

Elmenekültek a Yeti elől: bolondos szezonnyitó, hosszútávú motorverseny a Pannónia-ringen

A Pannónia-ring szezonnyitó, bolondos motorversenyén, a Yeti-race-en az északi szörny két irányba is megkergette a résztvevőket.

Vastag Nándor

A Pannónia-ring idei első rendezvénye egyedülálló élményt kínált mind a résztvevőknek, mind a nézőknek. A hosszútávú csapatversenyben ugyanis előbb bal irányba, majd kis szünet után jobbra köröztek egy órán át a pilóták, és közben köridő tekintetében a Yetinek nevezett speciális motorral is fel kellett venniük a küzdelmet. A száguldás mindkétszer a kuriózumnak számító Le Mans-i starttal kezdődött: a versenyzők felsorakoztak a pálya egyik oldalán, zászlóintésre a túloldalon álló motorokhoz szaladtak, nyeregbe pattantak, és már húzhatták is a gázkart.

Tavaly nagymennyiségű hó nehezítette a résztvevők dolgát, de idén szerencsére a csapadék elkerülte a pályát. Azonban a zord, szinte fagyos időben az előző évekhez képest kicsit kevesebben álltak rajthoz, ám a szép számú közönség még így is 20 csapat közel 60 pilótájának küzdelmét tekinthette meg - a hazai, valamint Ausztriából és Németországból érkeztett alakulatok kettő vagy három főből álltak, akik a hideg miatt 8-10 körönként váltották egymást. A végeredmény pedig a két verseny összesített eredménye alapján alakult ki. A nyílt és a klasszikus - melyben csak 1990 előtt gyártott motorokkal lehetett indulni - kategóriában is osztrák győzelem született. Előbbiben a Riesis Plauscherl mögött a magyar Invalid racing és a Speedtour SE állhatott fel a dobogóra, utóbbiban a Racing4fun.at nyert a szintén hazai színeket képviselő In-Team és a Hóhányok csapatát megelőzve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!