Sport

2011.02.04. 15:08

Körmend-Paks: revánsra készülnek Fodorék

Az A-csoportos kosárlabda-bajnokság 19. fordulójának rangadóján, szombaton 15.45-kor (Sportklub) a MJUS-Fortress Körmend csapata a paksi Atomerőműt fogadja

Vastag Nándor

A felsőházi rájátszás első négy helyére pályázó csapatok csatájában nagy jelentőséggel bír a szombati derbi. A Szolnok és az Albacomp mögött (egyaránt 15 győzelem, 3 vereség) nagy a tömörülés, szorosan ott lohol egymás nyomában az Atomerőmű (13-5), a Körmend (12-5), a ZTE (12-6) és a Kecskemét (11-7). Ráadásul egyik csapat sincs túl jó formában, így a győzelem tényleg létfontosságú. A Rába-partiak az elmúlt két bajnokijukat a Sopron és a Szolnok otthonában elvesztették, és közben elbúcsúztak a Magyar Kupa küzdelmeitől a Pécsi VSK-val szemben. A paksiak ugyan továbbjutottak a kupában, de a legutóbbi három idegenbeli fellépésükön vereséget szenvedtek. Persze az Albacomp otthonában ki lehet kapni, de a szegedi és a kaposvári kudarc kicsit meglepő. A Körmend visszavágásra is készül, a novemberi első találkozón az Atomerőmű hazai pályán 83-76-ra nyert.

- A szolnoki rangadó után újabb éles mérkőzés vár ránk - mondta a piros-feketék vezetőedzője, Sabáli Balázs. - A két csapat hasonlóan áll, csak a győzelmek számában van különbség, de azért is fontos lesz a mérkőzés, mert szeretnénk revánsot venni a Pakson elszenvedett vereségért. A honosított Pavlik mellett négy légiósa van Sales, Hodges, Winters és Johnson személyében. Még nem tudni, közülük ki játszik, legutóbb Johnson maradt ki. A kulcsjátékosuk a rutinos center, Sales, aki ponterős és jól lepattanózik, illetve külső dobásokra is egyre többszövállalkozik. Mivel Mészáros sérült, így irányítóposzton csak Kovács maradt, de besegít neki Pavlik és Hodges. Mindannyian pőrgös, gyors játékra képesek, de arra is figyelni kell, hogy kívülről jól dobnak, és sokszor kísérleteznek hárompontossal. Gyakran játszanak blokkból kifutással, és nagy jelentőséggel bír, hogy jönnek ki az elzárásokból. A héten Trummer betegeskedett, de edzett, míg a többiek egészségesek. Szerdán és csütörtökön nem este, hanem a mérkőzés időpontjában tartottuk a tréningeket. Más lesz a fényviszony, próbáltunk alkalmazkodni hozzá.

A Körmendre februárban még három bajnoki vár. Szerdán Salgótarjánban elmaradt meccset pótol, míg jövő szombaton a soros fordulóban a Szegedet fogadja. A 19-ei hétvégén az All Star-gála miatt bajnoki szünet lesz, majd a hónap harmadik mérkőzését 26-án Pécsen játsszák a piros-feketék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!