Sport

2011.02.02. 19:02

Megállapodtak: csütörtökön ismét kinyit az Aréna Savaria

Csütörtökön ismét kinyit a szombathelyi Aréna Savaria - erről állapodott meg az Unihall kft-vel Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Úgy fest, megnyugtatóan rendeződik az Aréna Savariát üzemeltető Unihall kft és Szombathely városa közötti nézeteltérés. Lazáry Viktor alpolgármester ugyanis szerda délután tárgyalóasztalhoz ült és megegyezett az Unihall kft képviselőivel, hogy ha csak egyelőre február végéig is, de ismét kinyitja kapuit a létesítmény.

Az alábbiakban Lazáry Viktor, portálunkhoz eljuttattott sajtóközleményét olvashatják az üggyel kapcsolatban.



Sajtóközlemény


Csütörtökön kinyit az Aréna Savaria


Az Aréna Savaria üzemeltetését végző Unihall Kft. ügyvezetése kedden a szombathelyi sportélet történetében példátlan döntést hozott: február elsején bezárta a sportcsarnokot.

Szombathely sportért felelős alpolgármestereként szerdán délután a polgármesteri hivatalban tárgyaltam az Aréna Savaria sportkomplexumot üzemeltető győri Unihall Kft. képviselőivel.

A több mint egy órán át tartó megbeszélés megegyezéssel zárult. A megállapodás után - a szombathelyi sportegyesületek, iskolák zavartalan működése érdekében - február végéig szóló támogatási szerződést írtam alá a sportegyesületek részére.
Az önkormányzat átmeneti gazdálkodása terhére kötött kötelezettségvállalás nyomán a sportkomplexumot használó sportegyesületek sportolói, az iskolák diákjai csütörtöktől újra az Aréna Savariában sportolhatnak.

A megbeszélésen abban is megállapodtunk, hogy az önkormányzat és az Unihall Kft. februárban további tárgyalásokat folytat, annak érdekében, hogy a sportegyesületek és a szurkolók által felmerült igények teljesülhessenek.

Az önkormányzat a tárgyalások során azt szeretné elérni, hogy a sportkomplexum üzemeltetése maximálisan alkalmazkodjon a szombathelyiek igényeihez.

Lazáry Viktor
alpolgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!