Sport

2011.02.08. 09:09

Szuh Erika és Tóth Gabriella a Bundesliga élvonalában folytatná

A női Bundesliga másodosztályában szereplő Lokomotiv Lipcse labdarúgócsapata - soraiban a Viktória FC Szombathely volt játékosaival, Szuh Erikával és Tóth Gabriellával - nagyon közel van a feljutáshoz

Vastag Nándor

A kemenesmagasi Szuh Erika nyolc, a balmazújvárosi Tóth Gabriella hat és fél év után a nyáron távozott a Viktóriától. Az új csapatuk a Bundesliga II. Északi-csoportjában szereplő Lipcse lett, ahol eddig remekül érzik magukat, és a feljutásra is nagy esélyük van. A 12 együttest felvonultató pontvadászatban az egy mérkőzéssel többet játszott Hamburg II. vezet (41) hétpontos fórral a Lipcse előtt (34), de tartalékcsapatról van szó, ezért nem szerepelhet az élvonalban. A harmadik, hárompontos hátrányban lévő Werder Bremen (31) lehet igazán veszélyes Tóth Gabiékra, ám a brémaiak meg két meccsel vannak előrébb, tehát a helyzet  több mint kedvező. A Lipcse meneteléséből mindkét lány kiveszi a részét. Szuh Erika 13 találkozón jutott szóhoz, 11-en kezdőként, Tóth Gabriella mind a 14 találkozón a kezdőcsapatban kapott helyett és hat gólt szerzett.

- Az első hónapok nehezen teltek, távol voltunk a családtól és az új helyet is meg kellett szokni - mondta Szuh Erika. - Szerencsére gyorsan beilleszkedtünk a csapatba. A várakozásnak megfelelően jól sikerült a bajnokság első fele. Gabi főleg támadót játszik, lövi is a gólokat, én inkább a középpályán kapok lehetőséget, és több gólpasszom van már. Tőlünk, a két légióstól persze többet várnak, de szerintem megfeleltünk, felvettük a német foci ritmusát. Szinte minden posztra több játékos van, ezért az edzéseken is nagyon kell küzdenünk a csapatba kerülésért. A bajnokság pedig erősebb, mint a magyar elsőosztály, szoros, kétesélyes meccsek vannak. Félprofi státuszban vagyunk kint - folytatta a kemenesmagasi labdarúgó. - Délelőtt suliba járunk, kimondottan a német nyelvet tanuljuk, és ha majd jól megy, akkor elkezdhetünk dolgozni, vagy más iskolába is járni. A tanulás mellett így csak a focira kell koncentrálni, a körülmények tökéletesek. A csapattársakkal jó a viszonyunk, a mérkőzéseinkre pedig több százan jönnek, és a szurkolók a városban is felismernek minket. Szeretnénk Lipcsében maradni, ha feljutunk, biztosan szerződést hosszabbítunk.

Lipcsében a felkészülés már javában tart. Az első bajnokiját február 20-án játssza a csapat, az utolsó forduló pedig május 1-jén lesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!