Sport

2011.03.11. 11:02

Haladás-Pápa: jöhet a hatodik hazai diadal

Rangadóval folytatja az NB I-es labdarúgó-bajnokságot a Haladás: a kiesés elől menekülő zöld-fehérek szombaton 16 órakor a stabil középcsapatnak számító, a vasi szurkolók körében közutálatnak örvendő Pápát fogadják a Rohonci úton.

Tóth Gábor

Az ellentét oka közismert: a Lombard cégcsoport nem is olyan régen még Szombathelyen támogatta a labdarúgást, aztán Pápára tette át székhelyét, komoly veszélybe sodorva így a zöld-fehér klubot. Azóta rendre ellenfélként fut össze a Lombard és a Haladás. A csatából egészen tavaly augusztusig  a vasiak jöttek ki jobban; a két csapat őszi találkozóján azonban a Pápa megrendítő, 5-1-es csapást  mért riválisára. Tovább borzolta a szombathelyi drukkerek idegeit, hogy a hazai pálya minden előnyét élvező Pápa ellen a chilei Garcia játékvezető kiállította Molnár Balázst, Nagy I. Gábort és Lattenstein Norbertet.

A komoly vereség, a kulcsemberek hosszú eltiltása rányomta a bélyegét az őszre: az a pápai meccs nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jelenleg is a kiesés ellen küzd a Haladás. No,  de vissza a jelenbe. A Pápa  akárcsak a Haladás  négy ponttal kezdte a tavaszt. Előbb hazai közönsége előtt győzte le 4-3-ra a ZTE-t, majd 2-2-es döntetlent játszott Szolnokon. Szombathelyen eltiltás miatt nem számíthat Rajnay Attilára. A Haladás a tabella 14. helyéről (20 pont), míg a Lombard a 7. pozícióból (27) várja a mai rangadót. A zöld-fehérek legutóbbi öt hazai meccsüket megnyerték. Ám a Pápa sem elveszett bárány idegenben, eddig három győzelmet (Honvéd, Győr, Siófok) és egy döntetlent (Szolnok) jegyzett távol az otthonától Véber György csapata.

- Tudom, hogy milyen jelentősége van Szombathelyen egy Pápa elleni mérkőzésnek, ennek  szellemében készültünk egész héten - kezdte az esélylatolgatást Aczél Zoltán, a Szombathelyi Haladás mestere. - Ám nem szeretnénk ugyanabba a hibába esni,  mint az ősszel. Nagyon nem örülnék, ha a játékosaim túlpörögnének, begőzölnének  mert abból semmi jó nem sülhet ki. A Pápa egy jól összerakott csapat, régóta együtt játszó maggal. Játssza a futballt, rövidpasszos fociból építkezik, nagyon jól támad. Talán a védekezésben elkövetett hibák miatt nincs ott a közvetlen élmezőnyben. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk. Tehát agresszív focival, sok futással várjuk a Pápát. Úgy kell védekeznünk, hogy támadunk, az első perctől kezdve nyomás alá kell helyeznünk ellenfelünket, és jó lenne minél előbb hibára kényszerítenünk a  védelmét. Szorgalmasan gyűjtögetjük a pontokat, de még mindig közel vagyunk a kiesőzónához. Éppen ezért  ismét győznünk kell. Nemcsak magunk miatt, hanem azért is, hogy kiszolgáljuk a remélhetőleg nagy létszámú szurkolótáborunkat. A srácoktól elvárom, hogy felszántsák a pályát  de lehet ésszel is harcolni.A Haladásban Molnár és Simon Attila még mindig maródi.

A térdével bajlódó Halmosi játéka is erősen kérdéses. A várható kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Nagy G., Simon Á., Irhás, Sipos  - Kenesei, Oross.

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!