Sport

2011.03.03. 13:08

Indiai eredményjelző tábla lesz a Rohonci úti stadionban

Indiai céggel kötöttek szerződést a labdarúgó NB I. csapatai az eredményjelző-cserére, a Haladásnál azonban még jónéhány hétbe telhet, mire beüzemelik az új rendszert.

Pum András

Ha minden jól megy, egy-másfél hónapon belül búcsút inthetnek a szombathelyi szurkolók a Rohonci úti stadion ősrégi eredményjelzőjének. Az NB I-es labdarúgó-csapatok nagy része - egyes források szerint valamennyi klub - ugyanis szerződést kötött egy indiai céggel, amely reklámért cserébe ingyen odaadja az eredményjelzőket. A  8x4 méteres "masina" televízió-kép minőségű mozgókép továbbítására is alkalmas. Az új tábla a tervek szerint a pénteki Kecskemét-Debrecen bajnokin debütál Magyarországon.

- Az indiai cég ingyen adja az eredményjelzőt, nekünk a tartószerkezetet, a kábeleket és az ehhez kapcsolódó eszközöket kell kiépítenünk - mondta Tóth Miklós, a Haladás klubigazgatója. - Egyelőre az árajánlatokat várjuk a tartószerkezetekre, az biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság, többmilliós összeggel kalkulálhatunk. Ráadásul nem tudjuk, hogy mennyi áramot fogyaszt majd az új eredményjelző, no és a különböző engedélyekre is várnunk kell. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy mikor avatjuk fel az új kijelzőt,reményeim szerint még a tavaszi idényben sor kerül rá. Az indiai cég cserében - kizárólag a tévés meccseken - a nyugati bajnokságokban látott, pálya melletti led-képes, forgó reklámtáblákon hirdethet. Fontos tudni, hogy az eredményjelzőtábla a szerződés időtartamától függetlenül, végleg a mienk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!