Sport

2011.03.22. 17:14

Körmend-Albacomp:megfogyva is a győzelemért

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata szerdán 18.30-kor (Sportklub) az alapszakasz győzelemre hajtó Albacompot fogadja

Vastag Nándor

A Körmend-Albacomp mérkőzésen gyakorlatilag az alapszakasz két helyezése is gazdára találhat. A piros-feketék a hétvégén nagy küzdelemben szenvedtek vereséget a Kecskemét otthonában, és ezzel lépéshátrányba kerültek a harmadik pozícióért vívott küzdelemben, mert az Atomerőmű nyert Sopronban. A paksiak még veszthetnek, az egymás elleni eredmény pedig a vasiaknak kedvez, ám ha szerdán nem nyernek, akkor minden bizonnyal be kell érniük a tabella negyedik helyével. Az Albacomp a ZTE idegenbeli legyőzésével a Falcótól kikapó Szolnokkal szemben került lépéselőnybe, de az alapszakasz elsőséghez mindhárom hátralévő meccsét - melyből a Körmend elleni a legnehezbebb  hoznia kell. Mindkét csapatnak égetően fontos tehát a siker, ám a helyzetet bonyolítja, hogy a Rába-partiaknál Fodor Gergely, a kilenc bajnoki óta veretlen ellenfélnél Simon Balázs és Crocker vélhetően nem léphet pályára.
 

- Az Albacomp nem egyszer bebizonyította, hogy a legatlétikusabb csapat a bajnokságban - mondta a Körmend edzője, Sabáli Balázs. - Ez főleg abban mutatkozik meg, hogy mindkét palánk alatt jól lepattóznak, és a védekezésben szerzett labdákkal gyors támadásokat vezetnek. Elsődlegesen ezt kell megakadályozni, de képesek magas szerkezetben is játszani, valamint a csapatban sok a kreatív kosaras, akik ellen egy egyben nem könnyű védekezni. Reálisan nézve előrébb járnak nálunk, ráadául Moore távozása után a mezőnyposzton ismét kevesebben lettünk, mert Fodor Gergely legutóbb térdsérülést szenvedett. Az ellenfelünknél is vannak sérültek, betegek, de nekünk csak magunkkal szabad foglalkoznunk, és aki pályára lép, annak a tudása legjavát kell nyújtania. A Kecskemét ellen jól küzdöttünk, de most egy sokkal agresszívebb csapattal találkozunk, mely biztosan megpróbálja kihasználni, hogy kevesebben vagyunk. Nem könnyű a helyzet, de hazai pályán  mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolguk és megszakítsuk a győzelmi sorozatukat. 

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!