Sport

2011.03.21. 11:35

Magyar-holland: Dzsudzsák játszhat, Hajnal kihagyja a meccset - Az MTV is közvetít

Az első orvosi vizsgálatok után nagyon valószínű, hogy Dzsudzsák Balázs pályára léphet pénteken, a magyar labdarúgó-válogatott hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőjén.

MTI

 Egervári Sándor szövetségi kapitány a hétfői, Telkiben tartott sajtóbeszélgetésen azt mondta, a PSV Eindhoven magyar szélsőjének nincs bordatörése, a bordaközi izma húzódott meg, ezért más jellegű edzésmunkát végez a héten, mint társai, de minden bizonnyal játszhat az összecsapáson.
 

Egervári hozzátette, a combizom-sérüléssel bajlódó Hajnal Tamás várhatóan csak a visszavágón, a jövő keddi amszterdami találkozón állhat a csapat rendelkezésére.

"Biztonsági tartalékként behívtam a keretbe a győri Koltai Tamást, de alapvetően úgy készülünk, hogy Dzsudzsák bevethető lesz a bal oldalon" – mondta a kapitány.
 

Király Gábor, a válogatott kapusa a pénteki mérkőzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a gárda pozitív eredményt érhet el, ha azt a játékot nyújtja, amelyet előre eltervez, és amelyet tud.

"Csak saját magunkban bízhatunk, nagyon fontos, hogy senkit se akarjunk túlszárnyalni és a magunk futballját játsszuk 90 percen keresztül" - mondta az 1860 München légiósa.
 

A sérülése miatt hosszú ideig harcképtelen csatár, Szalai Ádám hangsúlyozta, a hétvégén megsérült Arjen Robben kiválása nyomán jelentősen megnőttek a magyar csapat esélyei, ugyanakkor a holland alakulatban minden játékos Európa legerősebb bajnokságaiban futballozik, ezért nagyon nehéz összecsapások előtt áll a gárda.
 

"Nagyon remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, mert óriási segítséget tud adni a válogatottnak a közönség buzdítása" – fogalmazott az FSV Mainz csatára.
 

Tököli Attila, az együttes veterán támadója szerint nem a magyar együttes a pénteki találkozó esélyese, ugyanakkor a hollandok hosszú veretlenségi sorozatának egyszer meg kell szakadnia.
 

"Nehéz feltörni a védelmüket, de azért ők is szoktak gólt kapni, bár kétségtelen, hogy ez ritkán fordul elő. Ezzel együtt mindent megteszünk, hogy meglepetést okozzunk nekik" – mondta a Kecskemét játékosa.
 

A magyar-holland Eb-selejtező pénteken 20:30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A két társaság hétfői, Telkiben tartott közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a jövő kedden esedékes visszavágót szintén mindkét csatorna sugározza majd.

"Nyolc év után tér vissza a magyar labdarúgó-válogatott a közszolgálati televízió képernyőjére, oda, ahová közel fél évszázadig tartozott, oda, ahol a helye van" - mondta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója.
 

Hozzátette: valamennyi közmédium kiemelt figyelemmel foglalkozik a következő egy hétben a válogatottal, az MTV mellett a Duna Televízió, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda is rendszeresen beszámol a felkészülésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!