Sport

2011.03.16. 15:02

NB III.: elfogyott a lipótiak ereje, fordított a Bük

Bravúros győzelmet aratott a labdarúgó NB III. 17. fordulójában a Büki TK együttese. Takács Gábor alakulata a jó erőkből álló Lipót-Pékség alakulatát verte 2:1-re.

Pum András

Bár a találkozó előtt csupán hat pont választotta el az akkor tizedik helyen álló bükieket a hatodik pozícióban tanyázó lipótiaktól, túlzás lett volna azt állítani, hogy a hazai pályán szereplő vasiak számítottak a meccs esélyesének. Ennek ellenére a fiatal büki együttes 0:1-ről fordítva 2:1-re legyőzte a Gunyhó Ferenc irányította - a börtönből nemrégen szabadult - Sütöri Péterrel felálló vendégeket. Győzelmének köszönhetően a Bük a hetedik helyre ugrott előre a bajnoki táblázaton.

- Tudtuk, hogy az első félidőben nem lesz könnyű dolgunk, hiszen széllel szemben kezdtük a meccset, az orkánszerű szél a lipótiakat támogatta - mondta Takács Gábor, a Bük mestere. - A 12. percben egy pontrúgás után megszerezték a vezetést a vendégek: egy kisszöglet utáni beívelésből Lakatos Attila találta a hálónkba. Nem estünk össze, a nagy szél miatt földön tartottuk a labdát, helyzeteink ugyan nem voltak, de meddő mezőnyfölényt harcoltunk ki. A 40. percben egy begyakorolt figurából egyenlítettünk, igaz a gólhoz némi szerencsére is szükségünk volt. Egy bal oldali szabadrúgás után ugyanis az egyik lipóti lyukat rúgott, a hosszún érkező Nyírő Bálint pedig élt a lehetőséggel. A gólt követően akár a vezetést is megszerezhettük volna, két támadónk vitte a gyirmóti középhátvédre a labdát, ám elrontották a ziccert.  A szünetben tudatosítottam a fiúkban, hogy meglesz a három pont, hiszen egyrészt biztatónak láttam a játékunkat, másrészt fordulás után már bennünk támogatott a szél. Ezért is kértem, hogy a földön járassuk a labdát, és lehetőség szerint valamennyi akciónkat lövéssel fejezzük be, nehogy lekontrázzanak. A második félidő elején Nyírő újabb gólt szerezhetett volna, majd a lipótiak szabadrúgásból a kapufát találták el - hozzátenném: kapusunk rajt volt a labdán, úgyhogy ha muszáj lett volna, szerintem simán védi a lövést. Egy órányi játék elteltével aztán egyre biztosabb voltam abban, hogy nyerünk,  hiszen percről-percre fogyott a lipótiak szuflája. A 87. percben a bal oldalon vezettük támadást, Bolfán-Pados kényszerítőzött, majd utóbbi beadására középen érkezett Derdák Marci, ám jött a vendégvédő, Töltősi is, aki a saját kapujába csúsztatta a labdát. Elismerem, mázli is kellett a gólhoz, de ha nem ér bele a lipóti hátvéd, Derdák lövi be.

- " Sokan gratuláltak Bükön a győzelemhez, bár biztos van olyan, akinek savanyú a szőlő" - ezt ön nyilatkozta a meccs után. Kire gondolt, kinek volt savanyú a szőlő?

- Ezt inkább nem árulnám, de az illető biztosan magára ismert...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!