Sport

2011.03.25. 03:27

Szasza emlékére

Szombathely (vas) - A hétvégén rendezik meg a harmadik Szasza emlékversenyt, kis- és nagymestertornát. A viadal egyben országos korosztályos bajnokság is lesz.

Vastag Nándor

A Szombathelyi Kötélugró Klub volt versenyzője, Tóth Alexandra 2008-ban, 22 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el fertőző agyhártyagyulladásban. A sportág berkeiben Szaszaként ismert kötélugró csapatban háromszoros világbajnok, négyszeres Európa-bajnok volt, egyéniben mestertornán és vb-n is egy-egy ezüstérmet nyert. A klasszis versenyző emlékére rendezik meg a 14 éven aluliaknak kiírt kismester tornát, míg a 14 esztendősnél idősebbek a nagymester címért vetélkednek. Mivel a viadal egyben korosztályos országos bajnokság is lesz, így közel 100 induló lép parkettre a Sugár úti kiscsarnokban. Szombaton 8.30-14.00 között a gyermek és serdülő, 15.00-tól a junior és felnőtt kötelesek teszik próbára a tudásukat, majd - várhatóan 18 órakor - a résztvevők közösen emlékeznek Szaszára. Vasárnap 8.30-tól az egy- és kétköteles csapatversenyt bonyolítják le mind a négy korosztályban, a viadal várhatóan 13.00-kor ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!