Sport

2011.03.25. 03:29

Tornász Eb: Csillag mégis indulhat

A válogatóverseny nem hozott szerencsét Csillag Tündének, a Delfin SE SI tornásznőjének, kimaradt az Eb-résztvevők közül. Ám most, az utolsó pillanatban mégis indulási jogot kapott.

Horváth Erika

Nagy csalódás érte a március 5-ei csapatbajnokság keretében megrendezett válogatóverseny után Csillag Tündét, a Delfin SE SI-Pencom 19 esztendős tornásznőjét. Ugyan a békscsabai Böczögő Dorina és a Postásba leigazolt kettős állapolgárságú Austin Sheppard mögött harmadik lett, mégsem őt, hanem a negyedik helyen záró FTC-s Tóth Renátát választotta az április 5-én kezdődő berlini Európa-bajnokságon induló magyar trióba Draskóczy Imre szövetségi kapitány. Tünde fegyelmezetten vette tudomásul a döntést, és a legjobb tudása szerint készült tovább. Jól tette. Szerdán a válogatott edzőtáborában megrendezett felmérésen Tóth Renáta nem felelt meg a kapitány elvárásainak - olyannyira nem, hogy komoly pénzbüntetésben is részesítette. Egyben meg is változtatta döntését: helyette és edzője helyett Csillag Tünde, illetve annak egyik edzője, Rácz Gábor utazhat a németországi kontinensviadalra.

- Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy a kapitány megváltoztatta a döntését, a szerdai felmérőn engem látott jobbnak - kommentálta a hírt az edzőtáborból Csillag Tünde. - Ez is mutatja, hogy sohasem szabad feladni. Igyekeztem, s végül a szerencse is mellém állt. Pénteken lesz még egy felmérő, a jövő hetet otthon töltjük, és 2-án indulunk Berlinbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!