Sport

2011.04.28. 15:54

A Szolnok otthonában a Körmend: győzniük kell a folytatáshoz

A MJUS-Fortress Körmend kosárcsapata csak akkor folytathatja a párharcot, ha az elődöntő harmadik, pénteken 18 órakor kezdődő meccsén győz a Szolnok otthonában.

Vastag Nándor

Az elődöntő első meccsén, Szolnokon 80-62-re kapott ki a Körmend, ám kedden hazai pályán hatalmas csatában maradt alul 69-65-re. Az alapszakaszgyőztes Olaj ezzel 2-0-ra vezet a három győzelmig tartó párharcban, így a vasiak csak akkor tarthatják életben a döntőbe jutásról szőtt álmaikat, ha holnap nyernek. Az első két mérkőzésben közös, hogy Rujákék jól kezdték az első félidőt, ám a szünet után mindkétszer beragadtak, ami végzetesnek bizonyult. A Kecskemét elleni negyeddöntőben a továbbjutásban döntő érdemeket szerzett Bell pontjai is nagyon hiányoznak.

- Sajnos nem sikerült hazai pályán sem nyerni - fogalmazott Sabáli Balázs, a Körmend trénere. - A fiúk mindent megtettek, 70 pont alatt tartottuk az ellenfelet, mégis apróságok a javára döntöttek. Erős együttes a Szolnok, de nem lehetetlen megverni. Az első perctől az utolsóig nagy figyelemmel, koncentráltan kell játszani, és a jó védekezésre ismét szükség lesz. Legutóbb a szünet után nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, ezért az időkérésnél nagyon dühös voltam. Nem csapatként, hanem egyénieskedve játszottunk, sorra rossz döntéseket hoztunk, amit a Szolnok kihasznált, és gyakorlatilag azzal nyerte meg a meccset. Még egyszer nem követhetünk el ilyen hibákat. Bellnek most sokkal nehezebb dolga van, Clark a legjobb védő a bajnokságban. Tisztában van vele, hogy sokkal türelmesebbnek kell lennie, és akkor még jobb teljesítményre lehet képes, de persze a többieknek is hozzá kell tenniük a magukét a csapatjátékhoz. Bízom benne, hogy belekapaszkodunk az utolsó lehetőségbe, és javítunk.

A mérkőzésen Ádám, Farkas és Szabó játékvezetői hármas fújja a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!