Sport

2011.04.02. 14:48

A végén csattant az ostor: Szombathelyi Haladás-Kecskemét 1:0 (videó a gólról)

A labdarúgó NB I. hétvégi fordulójában óriási meccsen, Tóth Péter 92. percben fejelt góljával a Szombathelyi Haladás 1:0-ra legyőzte a Kecskemét együttesét. Aczél Zoltán együttese ezzel zsinórban hetedik hazai győzelmét aratta.

Pum András

SZOMBATHELYI HALADÁS - KECSKEMÉTI TE 1:0 (0:0)

Szombathely, 5000 néző, játékvezető: Veizer.

Haladás: Rózsa - Nagy II. G., Lengyel, Korolovszky, Tóth P. -  Sluka, Simon Á.,  Halmosi, Nagy I. G. - Kenesei, Fodrek.

Kecskemét: Rybansky - Gyagya, Radanovic, Balogh, Mohl - Cukic, Ebala, Alempijevic, Litsingi - Vujovic, Tököli.

Tíz perc van a kezdésig, remek, napsütéses, 22 fokos idő fogadja a csapatokat. A lelátón helyet foglal, Puhl Sándor, a világ négyszer legjobbjának megválasztott játékvezető is.

Aczél Zoltán két helyen is változtatott az előzetesen megadott összeállításon, a lázas Guzmics helyére Lengyel került, míg Irhás a kispadon kezd, helyette Nagy I. Gábor játszik a középpályán.

A Haladás tiszta fehérben, a Kecskemét lila-fekete-lilában játszik majd.

Egy meglepő eredmény: Szolnok-Videoton 1:1.

A szombathelyiek kezdték a játékot.

5. perc: Kenesei bal oldali beadására Fodrek és Balogh mozdult egyszerre az ötösön, utóbbi a földre lökte a szlovák csatárt, ám Veizer továbbot intett.

10. perc: Halmosi indításával Kenesei Radanovic szorításában betört a tizenhatoson belülre, ám nyolc méterről, kissé balról, óriási helyzetben a kivetődő Rybanskyba lőtte a labdát.

11. perc: Kenesei bal oldali szabadrúgása veszélyesen csavarodott a nyújtózkodó Rybansky mellett kapu felé, és a hosszú oldalon érkező Tóth Péter is csak centikkel maradt le a labdáról.

16. perc: Kenesei iramodott meg a jobb oldalon Mohl mellett, majd kiszorított helyzetből, tíz méterről a védő lába alatt a bal oldalhálóba lőtt.

A félidő fele ment el, egyelőre a Haladás az aktívabb, elsősorban Kenesei okozott zűrzavart a kecskeméti állásokban.

24. perc: Kenesei jobb oldalról, 18 méterről végzett el szabadrúgást, a kapu elé lőtt labdájára a rövid saroknál Fodrek érkezett, aki hat méterről a bal oldalhálóba perdített.

25. perc: Ebala ütött oda Halmosinak, sárga lap.

32. perc: Kenesei jobb oldali, 19 méteres léc alá tartó szabadrúgását Rybansky tolta szögletre.

33. perc: Kenesei tekert be jobbról, a középen érkező Fodrek elcsúszva, hét méterről, tiszta helyzetből eltörte a labdát, amely így magasan a jobb sarok fölött szállt el.

41. perc: az első kecskeméti kapuralövés, Cukic 20 méteres, kapu közepébe próbálkozását fogta magabiztosan Rózsa.

Vége az első félidőnek, a Haladás hiába támadta végig a 45 percet a végig bekkelő Kecskemét ellen, egyelőre - bár a helyzetek megvoltak - nem sikerült előnyt szereznie.

Megkezdődött a második félidő,egyik csapat sem cserélt.

48. perc: bal oldali kisszöglet után Sluka passzolt vissza Keneseihez, aki befelé indult, majd 14 méterről a jobb felsőt vette célba, ám Rybansky bravúrral a léc  fölé ütötte a labdát.

52. perc: Alempijevic bal oldali szabadrúgását az üresen maradt Radanovic hat méterről, óriási helyzetben csak centikkel fejelte a jobb felső sarok mellé.

61. perc: Kenesei a kaputól 30 méterről, balról végzett el szabadrúgást. Csavarodó labdája azonban a kapuból Tarzan-módra kirepülő Rybansky és a bal sarok mellett is elzúgott.

64. perc: Kenesei nem adja fel. Ezúttal is balról, 18-ról csavart kapura egy szabadrúgást, ám Rybansky leért a jobb sarokhoz, és magához ölelte a labdát.

65. perc: Fodrek kapott sárga lapot a kapus támadásáért.

73. perc: Halmosi rántotta le Borit a jobb oldalon, a kaputól 18 méterre, sárga lap. A megítélt szabadrúgást Bori lőtte kapura, a labda azonban a kapu tetején landolt.

75. perc: Tóth Péter rúgta meg Borit, ez is sárga lap.

66. perc: Fodrek nyargalt el a jobb oldalon, a hosszú oldalon érkező Nagy I. Gábor fejére ívelt, aki nyolc méterről a léc fölé bólintott.

67. perc: csere a Kecskemétben, Cukic le, Bori be.

68. perc: Radanovic rúgta fel hátulról Fodreket, sárga lap.

71. perc: csere a Haladásban, Skukát Oross váltotta.

73. perc: Halmosi rántotta le Borit a jobb oldalon, a kaputól 18 méterre, sárga lap. A megítélt szabadrúgást Bori lőtte kapura, a labda azonban a kapu tetején landolt.

75. perc: Tóth Péter rúgta meg Borit, ez is sárga lap.

78. perc: csere a Kecskemétben, Tökölit Dosso váltotta. A válogatott  csatár miután lesétált a pályáról, a kispad mellett ledobta a mezét, majd az őt szidó szombathelyi közönségnek - immáron csak egy jelzőpólóban - többször is kiszólt, végül nagy mérgesen eltűnt az öltözőfolyosón.

79. perc: Oross rúgta meg Ebalát, sárga lap.

83. perc: Vujovic cselezett befelé a bal oldalról, ám 13 méteres, jobb sarokra tartó, helyezett lövését Rózsa elvetődve védte.

84. perc: Fodrek passzolt középre, Simon Ádám pedig 18 méterről, jobbról, laposan alig lőtt a bal alsó sarok mellé.

A Haladás óriási rohamokat vezet, a Kecskemétnek úgy fest, most már valóban elég lenne az egy pont, keményen bekkelnek a hírösvárosiak.

88. perc: csere a Kecskemétben, Vujovicot Patvaros váltotta.

89. perc: csere a Haladásban is, Nagy I. Gábor helyére Irhás jött be.

Két perc a hosszabbítás.

90. perc: Bori jobb oldali szögletét Radanovic hét méterről bólintotta kapura, de Rózsa a léc fölé ütötte a fejest.

92.perc: 1:0!!!!!!Kenesei végzett el szabadrúgást jobbról,a kaputól 35 méterről. Élesen, erősen a kapura elé lőtt labdáját Tóth Péter hat méterről úgy fejelte a hálóba, hogy a labda a felső lécről pattant a hálóba. (1:0).

 

Videó: Vizi László (Vond)

 

Vége a mérkőzésnek, a Haladás kiharcolta a játék képe alapján teljesen megérdemelt győzelmet!

MESTERMÉRLEG

Aczél Zoltán: - Először is gratulálok Tomiszlav Szivics kollégámnak, aki remek csapatot csinált Kecskeméten, jó játékosokat épített be, ezért nagy fegyvertény a győzelmünk. Már a meccs elején támadólag léptünk fel, öt-hat lehetőségünk is volt az első félidőben, ezekből két-három gólt is rúghattunk volna. A Kecskemét először a 41. percben találta el a kapunkat. Szünet után feljöttek a vendégek, és mivel ekkor már hozzánk hasonlóan ők is támadtak, nyíltsisakos jó meccset játszottunk - jellemző, kollégámhoz hasonlóan én is "előre" cseréltem embert. Összeszégében küzdelmes, jó iramú, helyenként színvonalas mérkőzésen - kis szerencsével ugyan - megérdemelten nyertünk. Hozzá kell tennem, hogy nem volt egyszerű ezen a talajon futballoznunk, sajnos idehaza csak egy-két pályán lehet ilyenkor normálisan játszani.

Tomiszlav Szivics: - Mindkét csapat számára roppant fontos volt a mai meccs, jól mondta Aczél Zoltán kollégám a mérkőzés előtt, élet-halál találkozót vívtunk. Sajnos a pálya nem volt alkalmas arra, hogy folyamatos játékot mutassunk be. Ami a Haladás gólja előtti szituációt illeti: nekünk kellett volna szöglettel jönnünk, de a bíró másként látta, ugyanakkor most már szerintem felesleges ezen vitatkozni. Annyi bizonyos amúgy, hogy két perc hosszabbítást mutatott be a harmadik játékvezető, ehhez képest amikor Tóth Péter befejelte a győztes gólt, már a harmadik perc is eltelt- stopperrel mértük az időt.  Ennek ellenére gratulálok a Haladásnak a győzelemhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!