Sport

2011.04.05. 09:36

Bajnokok Ligája: angol rangadó Londonban, a Sahtart fogadja a Barcelona

Angol szuperrangadót rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján: a 2008-as döntő "visszavágóján" a Manchester United a Chelsea otthonába látogat.

MTI

A két csapat eddig csak egyszer, a három évvel ezelőtti moszkvai fináléban találkozott egymással a sorozatban. A Vörös Ördögök akkor Cristiano Ronaldo fejesével szereztek vezetést, ám Frank Lampard egyenlített, így büntetők döntöttek a kupáról a Manchester javára.
 

A két gárda amúgy összesen 158-szor csapott össze egymással, 67 MU-győzelem mellett 44 Chelsea-siker és 47 döntetlen a mérleg.    

A felek ebben a szezonban eddig kétszer találkoztak: az angol Szuperkupa döntőjében 3-1-re nyert a Manchester, míg a bajnokságban a Chelsea hazai pályán egy sokat vitatott összecsapáson 2-1-re diadalmaskodott. Érdekesség, hogy az MU utoljára 2002-ben tudott nyerni a Stamford Bridge-en, akkor Paul Scholes, Ruud van Nistelrooy és Ole Gunnar Solskjaer találataival 3-0-ra.

Carlo Ancelotti, a londoni Kékek trénere pályafutása során már harmadik klubjával "botlik bele" Sir Alex Fergusonba: az 1998/99-es idényben még a Juventus szakvezetőjeként elbukta az elődöntős párharcot, a Milan edzőjeként azonban a 2004/05-ös, valamint a 2006/07-es idény kieséses szakaszában is továbbjutott. Utóbbi párharcban a Manchester Milánóban maradt alul, de azóta 21 idegenbeli BL-meccsén mindössze egyszer szenvedett vereséget.
 

A Chelsea az elmúlt években a sorsolás eredményeként rendre belefutott angol csapatba, hol a Liverpoollal, hol az Arsenallal csatázott. Érdekesség, hogy a téli "bombaigazolás", a spanyol Fernando Torres egyelőre még gól nélkül áll a londoniaknál, ám jó előjel lehet számára, hogy eddigi mindhárom angol-angol BL-összecsapásán a kapuba talált.
 

A másik szerdai párban az FC Barcelona látja vendégül a BL ukrán meglepetéscsapatát, a Sahtar Donyecket, amely története során első ízben jutott a legjobb nyolc közé, de igazi szenzáció lenne, ha akár csak döntetlent is el tudna érni a sorozat végső megnyerésére is esélyes katalánok otthonában. Azzal együtt is, hogy az ukránok éppenséggel a legutóbbi vizitjük alkalmával borsot törtek a vendéglátók orra alá, ugyanis a 2008-as összecsapást a Camp Nouban 3-2-re megnyerték. Viszont a Barca hosszú ideje rendületlenül aratja diadalait, legutóbbi nyolc hazai Bajnokok Ligája-meccsén kivétel nélkül győzött.
 

Ráadásul Josep Guardiola vezetőedző ismét számíthat a szupererős jelzővel illethető Lionel Messi, David Villa, Pedro alkotta csatártrióra, mivel harmadik tagja felépült sérüléséből.

"Most is jó és szép játékra törekszünk, s feltétlenül nyerni akarunk, mert kell a megfelelő eredmény a visszavágóra" - mondta ki a lényeget Villa.

 Bajnokok Ligája negyeddöntő, 1. mérkőzések: 

szerda:
Chelsea (angol)-Manchester United (angol) 20:45 ó
FC Barcelona (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20:45 ó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!