Sport

2011.04.11. 15:44

Brutális kőszegi orccsonttörés: kedd délután dönt a Fegyelmi Bizottság

Kedd délután dönt a Fegyelmi Bizottság a múlt szombaton félbeszakadt Kőszeg-Mosonmagyaróvár NB II-es U19-es labdarúgó-mérkőzésről. A hazaiak sajnálják a történteket, és közleményt adnak ki a durva incidensről.

Pum András

Mint arról beszámoltunk, múlt szombaton a 70. percben 4:1-s vendégvezetésnél félbeszakadt a Kőszeg-Mosonmagyaróvár U19-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés, mert a kőszegiek egyik játékosa, az 1991-es születésű Gaál Szabolcs ököllel úgy arcon vágta a találkozó játékvezetőjét, a 19 évesTakács Ryan Lee-t, hogy a fiatal bírónak eltörött az orccsontja. Érdekesség, hogy a vétkes labdarúgó mindössze 25 percet töltött a pályán, edzője ugyanis csupán a szünetben küldte pályára.

Megkerestük a mérkőzés játékvezetőjét, Takács Ryant is, aki azonban nem kívánt nyilatkozni. Annyit azért elmondott, hogy nagyon megviselte az eset, ám folytatni szeretné karrierjét.

- Elítélem az esetet, felháborítónak tartom, hogy ilyen előfodulhatott, hiszen nem erről szól a futball - fogalmazott Földesi János, a Kőszeg szakosztályvezetője. - Bármilyen döntést is hoz egy játékvezető, maximálisan el kell fogadni az ítéletét, erre tanítom már a legfiatalabb focistáinkat is. Nincs olyan indok ami ezt felülírná, sajnálom, hogy ilyen megtörténhetett.


A kőszegi klub egyébként kedden közleményt ad ki a történtekről.


- Sajnálatosnak tartom, hogy már ifjúsági mérkőzésen is előfordul ilyen durvaság. Ugyanakkor nem árt leszögezni: az esetért nem a kőszegi egyesületnek, hanem a játékosnak kell viselni a következményeket - jelezte ifjabb Szarka Zoltán, az MLSZ Vas Megyei Igazgatósága, Játékvezetői Bizottságának elnöke.

A fegyelmi tárgyalásra április 12-én, kedd délután kerül sor. A mérkőzés eredményét az MLSZ állapítja meg, míg a kőszegi játékos büntetésének mértékéről az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának Fegyelmi Bizottsága hivatott dönteni.

Takács Ryanra rájár a rúd, hiszen nem egészen egy éve, pünkösdhétfőn a megyei II-es Sé-Honvéd - Nárai mérkőzés 85. percében a vendégszurkolók megkergették és megütötték - a találkozó félbe is szakadt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!