Sport

2011.04.11. 11:25

Dráma: a mérkőzés után lett rosszul a tanakajdi futballista

Drámai pillanatokat élt át a Tanakajd - Gyöngyöshermán-Szentkirály (2:0) megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés lefújása után a hazaiak csatára, Tamás László. A futballista nem kapott levegőt, szorított a mellkasa, mentőt hívtak hozzá, könnyen lehet, hogy egy meccs közbeni ütközéstől komolyabban is megsérült a mellkasa.

Pum András

Rangadót rendeztek vasárnap délután Tanakajdon, a megyei II. osztály Szombathelyi-csoportjának második helyén álló hazai alakulat az éllovas Gyöngyöshermán-Szentkirályt fogadta. A meccs a hazaiak 2:0-s sikerét hozta, győzelmével az Iszak Gábor vezette együttes az élre ugrott. Az örömbe ugyanakkor jókora üröm is vegyült, a lefújás után a hazaiak 27 éves támadója, Tamás László rosszul lett, rohammentő vitte kórházba. Utólag kiderült, a csatárt még a meccs első félidejében bordán rúgták, ám akkor nem érezte a fájdalmat, így végigjátszotta a kilencven percet.

- Az első félidőben az ellenfél egyik játékosa lábbal eltalálta a bordámat, egy rövid ideig ugyan fájt a rúgás helye, de aztán már nem éreztem fájdalmat, játszottam tovább, mintha mi sem történt volna - mondta Tamás László. - Miután a bíró lefújta a meccset, sétáltam le a pályáról, majd egyik pillanatról a másikra iszonyúan elkezdett fájni a mellkasom, nem kaptam levegőt, ezért gyorsan leültem a fűre. Bevallom nagyon megijedtem, szerencsére csapattársaim mindjárt odarohantak, kérdezgették, hogy mi a baj - majd gyorsan kihívták a mentőt. A szombathelyi Markusovszky kórház sürgősségi osztályán kötöttem ki, megröntgenezték a mellkasom, kiderült, mellkas-zúzódást szenvedtem, de nincs kizárva, hogy komolyabban is megsérült ez a testrész. Miután friss a dolog, ezért nem tudták megállapítani, hogy pontosan mi történt - szerdán megyek vissza kontrollra, akkor okosabb leszek. Úgy fest, a rúgástól néhány bordám elcsúszhatott és az sértette meg a mellkasomat - mindenesetre a hétre ágynyugalmat írtak elő, feküdnöm, pihennem kell. Őszintén szólva elég ramatyul érzem magam, minden mozdulatnál, levegővételnél fáj a mellkasom, ha akarnék, sem tudnék ficánkolni. Utólag belegondolva csak azért sikerült végigjátszanom a rangadót, mert meccs közben annyira magas volt az adrenalinszntem, hogy nem éreztem fájdalmat. Egyébként hab a tortán, hogy a kórházban az állkapcsomat is megröntgenezték, ugyanis azt is eltalálták meccs közben - szerencsére ott zúzódással megúsztam.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!