Sport

2011.04.14. 13:12

Körmend-Kecskemét harmadszor: támadásban kell javulniuk a vasiaknak

A felsőházi rájátszás harmadik fordulójában, pénteken 18 órakor (Sportklub) a MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata a Kecskemétet fogadja.

Vastag Nándor

A párharcot a Körmend múlt szombaton hazai pályán biztos győzelemmel kezdte (72-58), majd kedden idegenben a 25. percig jól tartotta magát (41-41). Ezután azonban egyértelműen a Kecskemét akarata érvényesült, 83-63-ra nyert, így a három nyert meccsig tartó negyeddöntő 1-1-ről folytatódik. A piros-feketék hazai pályán esélyesebbek a győzelemre  ebben a szezonban egyedül a Szolnok távozott sikerrel a Rába-partjáról , ám az biztos, a támadásokban javulniuk kell.

- Kecskeméten az első félidőben nem volt nagy gond a védekezéssel, de már akkor is gyengén dobtunk - mondta a Körmend trénere, Sabáli Balázs. - A játék képe 41-41-es állás után változott meg, kaptunk két hárompontost, míg a mi üres helyzeteink kimaradtak. A hazaiak ekkor döntőnek bizonyuló sorozatot produkáltak, tíz pont fölé növelték vezetésüket, közben a támadásaink nem sikerültek. Sajnos a második félidőben már védekezésben is követtünk el hibákat. A két mérkőzésen nem volt nagy különbség a csapatok között, egy adott szakaszban pillanatok alatt léptünk el mi is, ők is, valamint először Bell, másodszor Siriscevic extra teljesítménye meghatározó volt. A hibáinkat javítanunk kell, és ha külső dobásaink ülnek, akkor nyerhetünk bárki ellen. Hazai pályán általában jobban célzunk mezőnyből, és bízom benne, hogy a tévés meccs is feldobja a játékosokat. Nyílvánvaló volt, hogy Bell nem tud mindig kiemelkedően teljesíteni, ezért másoknak is hozzá kell tenniük a csapatjátékhoz. Többen is képesek plusszal szolgálni, de ehhez görcsösség nélkül kell támadnunk. Sérültünk nincs, mindenkire számíthatok.

A mérkőzésen Pálla, Farkas, Makovsky játékvezetők fújják a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!