Sport

2011.04.13. 17:15

Kőszegi focibalhé: Gaálnak eltörött az ujja, Takács ismét meccset vezetne

A három évre elmeszelt kőszegi Gaál Szabolcs megbánta, hogy a múlt szombati Kőszeg-Mosonmagyaróvár U19-es NB II-es mérkőzésen orrcsontját törte Takács Ryan Lee játékvezetőnek, de mint honlapunknak elmondta, előtte a játékvezető szidta az édesanyját - ráadásul az esetet megelőzően úgy megtaposták, hogy eltörött az egyik ujja. Takács cáfolja az anyázást, szerinte nyomdafestéket nem tűrően beszélt vele a futballista.

Pum András

Nagy vihart kavart cikkünk, amelyben arról írtunk, hogy a múlt szombati Kőszeg-Mosonmagyaróvár NB II-es U19-es meccsen a hazaiak játékosa, Gaál Szabolcs úgy arcon csapta a találkozó játékvezetőjét, Takács Ryan Lee-t, hogy a bírónak eltört az orra. Az ítélet is megszületett: Gaál a maximum büntetést kapta, három évre eltiltották a labdarúgástól. A játékos megbánta tettét, a játékvezető pedig folytatni akarja pályafutását. Utóbbinak volt egy emlékezetes "ügye", a tavaly májusban lejátszott Sé-Nárai mérkőzésen az egyik vendégfutballista megragadta a nyakát, a nárai nézők pedig megkergették. Takács ezúttal rosszabbul járt.

- Egy kőszegi szabálytalanságot követően a mosonmagyaróváriak számára ítéltem szabadrúgást, ők jöhettek kifelé, a vétkes játékos, Kokas pedig a buktatásért sárga lapot kapott - mondta Takács Ryan Lee játékvezető. -  Ekkor jött oda Gaál Szabolcs, és reklamált, hogy korábban ellene is szabálytalankodtak, azt miért nem fújtam le. Kértem, hogy hagyja abba és menjen el, de csak mondta a magáét - ekkor felmutattam neki a sárga lapot. Erre megkérdezte, hogy: "Szájbaba....lak?" Nem tehettem mást, kiállítottam a játékost, és amikor lehajoltam, hogy a piros lapra ráírjam a nevét, már loccs, ütött is. Nem estem el, de nagyon megszédültem, majd miután kicsit magamhoz tértem, lefújtam a találkozót. 

- Szerencsére nem mozdult el a törött orrom, így komolyabb beavatkozásra nem volt szükség, gyorsan hazaengedtek a kórházból - fogalmazott Takács. - Most gyógyulgatok, és megpróbálom feldolgozni a történteket. A lényeg az, hogy a bizottság példát statuált, és így talán visszaszorulnak a labdarúgópályákon az ilyen erőszakos cselekedetek. Bár a történtek megviseltek, a játékvezetést nem hagyom abba. A hétvégét még kihagyom, pihenek, de szeretnék mielőbb ismét működni.

- Szomszédos faluban lakunk, ő gyöngyösfalui én lukácsházi vagyok, szombat óta egyszer véletlenül összefutottam Gaállal az utcán, akkor elnézést kért tőlem - mondta Takács Ryan Lee. - Nyilván mint mindenki, a játékvezetők is hibázhatnak, sosem mondtam, hogy valamennyi meccset hibátlanul vezetem le, de azt csupán a véletlen számlájára írom, hogy nem egészen egy éven belül kétszer is ekkora port felkavaró eset történt velem.


Gaál Szabolcs vélhetően egy életre elátkozza a Mosonmagyaróvár elleni találkozót, hiszen az ütés következményeként kapott három éves eltiltás mellett a Kőszegi SE is kizárja a klubból.

- Azért mentem oda a játékvezetőhöz, mert ugyan az előző akciónál felrúgtak, megtiportak, ám a bíró továbbot intett, most meg ezt  lefújta - mesélte Gaál Szabolcs. - Ezt reklamáltam, erre adott egy sárga lapot. Ezután még fél percen keresztül vitatkoztunk egymással, amikor azt mondta Takács, hogy:"Anyádnak magyarázd meg" - és felmutatta a piros lapot. Na erre durrant el az agyam, és adtam neki egy pofont. Arra egyébként, amit Takács Ryan mondott édesanyámról, három tanúm is van. Azt viszont cáfolom, hogy előtte azt kiabáltam volna neki, hogy  "Szájbaba....lak?" Mindenesetre utólag már nagyon sajnálom, hogy ennyire elragadtattam magam, másnap a buszra menet találkoztam Ryannal, és rögtön bocsánatot kértem tőle. Egyébként mi sem bizonyítja jobban, hogy az ominózus esetnél szabálytalankodtak velem szemben, mint, hogy amikor bementem a kórházba, kiderült, eltörött az egyik ujjam, és bizony az ágyékomat is rendesen megtaposták. A fegyelmi tárgyaláson is hangsúlyoztam, hogy elismerem az ütést, és megbántam amit tettem - őszintén szólva bíztam bent, hogy két év körüli büntetéssel megúszom, hiszen hirtelen felindulásból cselekedtem, elragadtattam magam, és nem úgymond előre megfont szándékkal ütöttem. Nagyon hosszú ez a három éves eltiltás, pláne, hogy hivatalos keretek között még kispályán sem játszhatok. Azért nem hagyom abba a focit, amatőr szinten kispályázhatok, és teremben is rúghatom a bőrt. Jelenleg úgy látom, nincs értelme fellebezni az ítélet ellen, de egy-másfél év múlva lehet, hogy kérem majd a büntetés csökkentését.

Az esettel kapcsolatos egyik cikkünkhöz már jónéhány hozzászólás érkezett, ezek közül az egyik a Kőszegi Sportklub hivatalos közleményét tartalmazza. Íme.

A Kőszegi Sportklub labdarúgó szakosztálya sajnálatát fejezi ki Takács Lee Ryan játékvezetőt ért bántalmazás miatt. Egyesületünk semmilyen tettlegességet nem tolerál sem a sportpályákon,sem a nézőtéren. Fegyelmi eljárást indítottunk a vétkes sportoló ellen és kezdeményeztük kizárását a Kőszegi Sportklubból. Takács játékvezetőnek mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Kőszegi SK
Labdarúgó Szakosztálya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!