Sport

2011.04.23. 20:24

Labdarúgó NB I.: Angyalföldön támadt fel a Debrecen, még veszélyes zónában a Haladás

A Monicomp Ligának nevezett foci NB I-ben a cseh edzőtől megszabaduló Debrecen sziporkázott, a Kecskemét kiütötte a Kaposvárt, a Honvéd a szokásos minimálfocijával megint győzött. Az utóbbi két eredmény azt is jelenti, hogy a Haladás még a vörös, a kieső zóna közelében egyensúlyoz.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A vasárnapi MTK-FTC meccs után tisztább lesz a kép: ha kék-fehér fiatalok kikapnak, akkor meglehetős nehéz helyzetbe kerülnek, de a tizedik helytől lefele több csapatnak is meleg a pite. Sajnos, a Haladás is köztük van - lehet izgulni a zöld-fehér csapatért a hátralévő hat meccsen.

A szombati eredmények:

Budapest Honvéd-Paksi FC 1-0 (1-0) Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Oláh
gólszerző:
Lovric (34.)
sárga lap: Ivancsics (88.), Debreceni (90.), illetve Fiola (41.), Nagy I. (79.)

Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú - Moreira, Horváth A. (Akassou, 69.), Zelenka (Sadjo, 81.), Hidi, Ivancsics - Bright (Vólent, 61.)
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. - Magasföldi, Sifter, Böde (Nagy I., 67.), Sipeki (Báló, 28.) - Kiss T. (Haraszti, 67.), Vayer

Az első félidő unalmas mezőnyjátékkal telt, a Honvéd váratlanul egy szögletet követően szerzett vezetést. A folytatásban sem forogtak veszélyben a kapuk, a kispestiek biztosan őrizték minimális előnyüket.

Vasas-Híd - DVSC-TEVA 1-5 (0-2) Illovszky Stadion, 1500 néző, v.: Vad II.
gólszerzők:
Németh N. (71.), illetve Simac (24.), Bódi (30., 55.), Coulibaly (47., 82.)
sárga lap: Kovács G. (72.), Németh N. (87.)

Vasas: Németh G. - Balog Zs. (Németh N., 46.), Gáspár, Mileusnic, Katona M. - Kulcsár D., Kovács G., Lisztes (Ponczók, a szünetben), Lázok - Ferenczi, Beliczky (Arsic, 76.)
DVSC: Verpecz - Bernáth, Simac, Szűcs I., Fodor - Szakály P. (Farkas II. B., 68.), Ramos, Czvitkovics (Kabát, 83.), Bódi, Yannick - Coulibaly (Spitzmüller, 86.)

A Debrecen az első pillanattól kezdve nagy fölényben futballozott, s már a szünetig kétgólos előnyt szerzett. A folytatásban sem változott a játék képe, így a hajdúságiak első idegenbeli sikere ilyen arányban is megérdemelt.


BFC Siófok-Szolnoki MÁV 1-1 (0-1)Siófok, 1000 néző, v.: Solymosi 
gólszerzők:
Délczeg (73.), illetve Milicic (35.)
sárga lap: Mogyorósi (20.)

Siófok:Molnár P. - Mogyorósi, Graszl (Ludánszki, 90.), Fehér, Novák - Lukács (Csordás, 53.), Kecskés, Tusori, Melczer - Homma (Isaac, 60.) - Délczeg
Szolnok: Melnicenko - Milicic, Máté, Durovic, Vukomanovic - Búrány (Szalai B., 31.), Némedi - Fitos, Jokic, Lengyel B. (Antal G., 83.) - Zsolnai (Gosic, 72.)

A hazai pályán leggyengébb Siófok az idegenben legrosszabb Szolnokot fogadta, előbbi egyszer nyert otthon, míg utóbbinak a győzelem még nem adatott meg vendégként.  Az alsóházi rangadót a szolnokiak kezdték jobban, akik egy pontrúgásból szerzett fejesgóllal jutottak előnyhöz a nem túl színvonalas első játékrészben.
   
A folytatásban a házigazdák játszottak fölényben, erőfeszítéseiket siker koronázta, a sorozatban negyedik meccsén ötödik gólját szerző Délczegnek köszönhetően.

Videoton FC-Lombard Pápa 4-0 (0-0) Székesfehérvár, 4079 néző, v.: Berger
gólszerzők:
Alves (70., 81.), Lencse (75.), Nikolic (88.)
sárga lap: Sándor (16.), Lencse (24.), Elek (75.), illetve Nagy S. (31.), Zulevs (55.), Farkas A. (63.), Maric (66.), Szűcs L. (68.)

Videoton: Bozovic - Lázár, Lipták, Vaskó, Andic - Sándor, Elek, Vasiljevic (Polonkai, 62.) - Nagy D. (Gosztonyi, a szünetben), Lencse (Nikolic, 77.), Alves
Pápa: Szűcs L. - Nagy S. (Takács P., 72.), Dlusztus, Farkas A., Supic (Bali, 78.) - Zulevs, Gyömbér, Németh M. - Maric, Bárányos, Heffler (Rebryk, 30.)

Az első félidőben az éllovas egyértelmű mezőnyfölényben futballozott, azonban a labda hiába volt szinte egyfolytában a Videoton játékosainál, igazi gólhelyzet nem alakult ki. Véber György 30 percnyi játék után frissíteni próbált egy cserével, de így sem lett sokkal aktívabb a pápai csapat.
   
Az alacsony színvonalú első játékrészt követően valamelyest veszélyesebbé vált a Videoton játéka, de a teljesen visszahúzódó pápai védelemmel sokáig megküzdöttek Alvesék. A vezetést egy büntető után szerezte meg a Fehérvár, majd az utolsó húsz percben parádézott a bajnokaspiráns, amely így magabiztossá tette sikerét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!