Sport

2011.04.09. 18:52

Méretes Falco-zakó Fehérváron

A szombathelyiek igyekeztek, de nem tudtak mit kezdeni a házigazdákkal, akik Hanga és Crocker vezérletével simán nyerték a rájátszás első mérkőzését.

Silye Sándor

Albacomp-Falco-SZOVA KC Szombathely 92-64 (23-15, 21-12, 28-15, 20-22)
Székesfehérvár, 2800 néző, NB I. A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, negyeddöntő, 1. találkozó, vezette: Hartyáni, Győrffy, Jakab.

Albacomp: SIMON 14, HANGA 21/6, CROCKER 16/9, Hendlein 2 , JONES 16.
Csere: Hollis 7, Keller Á. 6, Bódi , Antal Sz. 2, MADÁR 8/6, Somogyfoki, Keller V.
Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Falco: Kálmán 4, Doyne 9/3, Harazin 4, Gosa 8, Aliakszejev 10.
Csere: Will 3/3, Jarosevits 3, Simon L. 13/3, Hajmásy 8/6, Borszéki 2.
Vezetőedző: Bencze Tamás.

Eladott hazai labdával, Doyne találattal kezdődött az első perc, de Jones két jó dobásával fordított az Albacomp. Elfogyott a hazaiak 4 pontos előnye, ott volt az előny, de aztán megint a fehérváriak vezettek - öttel. Nagy harcot vívott az első perctől kezdve egymással a két legénység, a házigazdák őrizgették hétre hízott előnyüket. Derekasan harcolt mindkét alakulat, nagy párharcokat láthatott a nagyérdemű Simon, Kálmán, Crocker-Doyne, Doyne-Hanga között, de mindenki ment előre ezerrel. Már 10 volt az Alba játékrész vége felé, a szombathelyi szurkolólk nagyon beleélték magukat a buzdításba, olyannyira, hogy rendőrnek is közéjük kellett menni. A folytatása amegszokott iramban kezdődött, 8-10 pont között váltakozott a székesfehérváriak előnyének a nagysága. Amikor már 13 volt nekik, senkit nem foglalkozott a szám balszerencsés volta, így aztán hamar hozzátettek ehhez még ötöt. A vasiakat dicséri, hogy gyorsan ledolgoztak ahátrányukból négyet, az albásokat pedig jó védekezésükért érdemeltek elismerést, vissza is állították az addigi különbséget, de néhány hiba miatt nem tudták azt már tovább növelni azt.

 

Jól kezdődött a folytatás a vendéglátóknak, ami azt jelentette, 20 fölé , hogy 20 fölé nőtt vezetésük (25. perc: 58-32). árom Nagy akarattal, tűzzel játszottak az otthoniak, Bencze mester pedig Gosával,és négy magyarral, köztük három fiatalt küldött a pályára. A szombathelyi drukkerek előtt le a kalappal, ekkora hátrányban is megállás nélkül biztatták "fiaikat". Dzunics mester is lakapta a külföldieket, így igazi magyar bajnokivá lett a meccs. Meg ís állt az eredmény, hogy aztán Madár, Hanga triplájával 30 fölé lépjen az Albacomp. A záró szakaszban láttuk a soros hazai alley-ouppot, aztán 36-ot az albásoknak, zsinórban szórt 7 Falco pontot, de ezeknek márnem volt jelentősége, az Albacomp jól játszva simán nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!