Sport

2011.04.22. 14:52

Ott a pont! A padlóról álltak fel Tóth Péterék: Győri ETO-Haladás 2:2

Drámai meccsen a Szombathelyi Haladás 2:0-s hátrányból, a padlóról állt fel a Győri ETO otthonában, a 81. percben előbb Kenesei Krisztián szépített, majd a 91. minutumban Tóth Péter góljával egyenlített a szombathelyi együttes.

Pum András

GYŐRI ETO - SZOMBATHELYI HALADÁS 2:2 (0:0).

Győr, ETO Park, 3000 néző, játékvezető: Veizer.

Győri ETO: Sztevanovics - Babic, Djordjevic, Fehér, Völgyi - Kiss M., Pilibaitis - Dinjar, Koltai, Dudás - Aleksidze.

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Sipos, Molnár, Simon Á., Halmosi - Kenesei, Fodrek.

A győriek kispadján Radosavljevics, Sztanisics, Ceolin, Bouguerra, Ganugrava, Trajkovics és Ji-Parana ül. A Haladás cseréi: Totka, Nagy II. Gábor, Irhás, Devecseri, Sluka, Simon Attila és Lattenstein.

Nyárias időben, 25 fokban, szinte kánikulában melegítenek a csapatok az ETO Parkban.

A Győr tiszta zöldben, míg a Haladás talpig fehérben játszik majd. Körülbelül 1500 néző várja a kezdést, a munkanap ellenére mintegy 150 Hali-drukker is elkísérte a vasi csapatot. Zúg a "Hajrá Hali!" a stadionban.

A szombathelyiek kezdték a játékot.

2. perc: Simon Ádám jobb oldali beadását a tizenegyespontnál Guzmics csúsztatta tovább fejjel, a hosszún érkező Fodrek lemaradt a labdáról.

3. perc: Schimmer jobb oldali beadása kecsegtetően kanyarodott középre, de Kenesei a kaputól nyolc méterre egyszerűen melléfejelt a labdának.

A Haladás kezdte jobban a meccset, a Győr eddig a félpályán is alig jött át.

10. perc: Tóth Péter szöktette hosszan magát, majd rácsúszott Babic lábára, sárga lap.

12. perc: Dudás balról középre lőtt labdáját Dinjar felpörgette, majd 22 méterről, ballal a bal sarok mellé bombázta.

14. perc: kényszerű csere a Haladásban, a sérült Schimmert Nagy II. váltotta.

18. perc: Sipos tört előre középen, 21 méteres kapu közepébe tartó lövését biztosan fogta Sztevanovics.

19. perc: Koltai lőtte előre a labdát, a kaputól tizenöt méterr álló Dudás beletette a lábát, amely így csak centikkel suhant el a jobb alsó sarok mellett. Ez bizony meleg volt.

22. perc: Kenesei küzdött a tizenhatoson belül, lövése Fodrek elé pattant, aki 15 méterről, ballal, balról okosan a jobb felső sarok fel emelt - a labda azonban fél méterrel célt tévesztett.

31. perc: Sipos 24 méteres lövése elsőre kipattant Sztevanovicsról, csak másodszorra tudta megkaparintani a labdát a kapus.

Változatlanul a Haladás irányítja a játékot, a Győr behúzódott saját térfelére és kontrákkal kísérletezik.

40. perc: Völgyi csúszott oda Simonnak, sárga lap.

Az utóbbi pár percben viszont a hazaiak aktívabbak, igaz, nagy veszélyt nem jelentenek Rózsa birodalmára.

Vége az első félidőnek, a Haladás jóval többet kezdeményezett ellenfelénél, ám a gól - reméljük egyelőre - várat magára.


Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

51. perc: Tóth Péter és Koltai fejelt össze amikor a győri játék földre ért - a szombathelyi a fejét, a hazai futballista az állkapcsát fogja.

55. perc: 1:0. Koltai szöktette a leshatáron bal oldalon kiugró Alekszidzét, aki betört a tizenhatoson belülre, majd hat méterről, éles szögből Rózsa lába mellett a hosszú, bal sarokba lőtt (1:0).

57. perc: 2:0. Koltai lőtt kapura, kissé balról, 25 méterről. A próbálkozás roppant gyengére sikerült, de a tizenegyespontnál álló Alekszidze beletette a lábát, így a labda a jobb sarokba vágódott (2:0).

62. perc: kettőscsere a Haladásban, Sipost Irhás, Fodreket Sluak váltotta. Még egy váltás, a sérült Sztevanovicsot Radoszavljevics váltotta.

66. perc: Kenesei bal oldali szöglete csak centikkel csúszott el a hosszú szélen érkező Korolovszky lába előtt.

68. perc: Koltai 22 méteres, bal lábas, bal szélről leadott, lapos lövését védte elvetődve Rózsa.

69. perc: Kenesei bal oldalról, élesen kapu elé lőtt szabadrúgását Guzmics öt méterről nem sokkal fejelte a jobb sarok mellé.

72. perc: Kenesei 24 méteres szabadrúgása szállt el a léc felett.

77. perc: csere a hazaiaknál, Djordjevics megsérült, helyére Sztanisics érkezett. Dinjar bal oldali, 30 méteres szabadrúgása a jobb felső sarok felé kanyarodott, ám Rózsa óriási bravúrral tolta szögletre a labdát.

80. perc: Alekszidze lógott meg a bal oldalon, de 14 méterről leadott lökete - ha csak körülbelül öt centivel is - elzúgott a bal sarok mellett.

81. perc: 2:1!!!!Kenesei cselezte ki Sztanisicset a a tizenhatoson belül, majd 12 méterről, kissé jobbról a jobb felső sarokba bombázott (2:1).

82. perc: csere a hazaiaknál, Alekszidzét Bouguerra váltotta.

Nyom a Haladás, egyelőre eredménytelenül...

Öt perc a hosszabbítás!

91. perc: 2:2!!!! Molnár még a saját térfeléről ívelt a bal oldalon felfutó Tóth Péterhez, aki védőjét megelőzve, 15 méterről, remek, ívelt fejessel a bal felső saroba bólintott. Radoszavljevics hiába kapaszkodott, csak ujjheggyel tudott beleérni a labdába. (2:2)

92. perc: Rózsa kapott sárga lapot időhúzásért.

Vége a mérkőzésnek, a Haladás őrült hajrával, hősies küzdelemben, a játék képe alapján rászolgált az egy pontra.

MESTERMÉRLEG

Csertői Aurél: - Az első félidei játékot követően szünet után rátettünk egy lapáttal, sajnos 2:0 után ráültünk az eredményre. Olyan gólokat amilyeneket mi kaptunk, nem szabad kapni. Pedig a második félidőben jól hatástalanítottuk a Haladás rövidpasszos játékát. A 92. percben a játékvezető két tizenegyest sem adott meg a javunkra, de nem ezen múlott a pontvesztésünk.

Aczél Zoltán: - Az első félidőben ugyan mi domináltunk, de igazi helyzetet nem sikerült kialakítanunk a győri kapu előtt. A második játékrész rémálomszerűen kezdődött számunkra, votl egy öt-tíz perces rövidzárlatunk, amiből két gólt is kaptunk. Ezt követően két cserével bele tudtunk nyúlni a mérkőzésbe, Kenesei zsenialitásának köszönhetően pedig sikerült szépítenünk. Ami ezután történt, az a csapat küzdőszellemét dicséri, megalkuvás nélkül, az utolsó pillanatig harcolt, ennek eredménye a gól is. Örülök, hogy talpra álltunk, örülök az egy pontnak.


Újpesten kikapott a Zalaegerszeg

A bennmaradásért küzdő Újpest hazai pályán 4-2-re legyőzte a dobogós helyekért harcoló Zalaegerszeget a labdarúgó Monicomp Liga 24. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Újpest FC-ZTE FC 4-2 (1-0). Szusza Ferenc Stadion, 3500 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők:
Ahjupera (38., 85.), Lázár (46.), Balogh B. (49.), illetve Rajcomar (66., 11-esből), I. Delic (88.)
sárga lap: Pollák (23.), Balajti (52.), Takács Z. (61.), Ahjupera (92.)

Újpest: Balajcza - Szokol (Magos, 50.), Rubus, Takács Z., Pollák - Lázár (Rajczi, 81.), Mitrovic, Egerszegi, Balogh B. - Balajti (Böőr, 75.), Ahjupera
ZTE: Sipos - Kovács G., Miljatovic, Varga R. (Kocsárdi, 52.), Panikvar - Horváth A. (I. Delic, a szünetben), Szalai, Rajcomar (Balázs, 83.), Kamber, A. Delic - Simon A.

A mérkőzés elején a Zalaegerszeg volt kezdeményezőbb, de a félidő hajrájában felbátorodott az Újpest, mely ennek köszönhetően egygólos előnyt szerzett a szünetre.
   
A folytatásban szinte azonnal eldőlt a három pont sorsa, ugyanis a lila-fehérek négy perc alatt újabb két gólt szereztek, utána pedig az eredmény tartására törekedtek, de gyors ellentámadásokból még így is nekik volt több lehetőségük, igaz a Zalaegerszeg két gólra megközelítette riválisát.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!