Sport

2011.05.24. 14:20

Árnyék az aranyon: nem vállalja a megyei II. osztályt a Rábatöttös

Három fordulóval a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság zárása előtt már bebiztosította bajnoki címét a Rábatöttös együttese, a múlt heti 9:0-s hazai, Nárai elleni siker nem osztott, nem szorzott, csak hab volt a tortán. Egy héttel korábban a Zanat otthonában elért 5:0-s diadal ugyanis az elsőséget jelentette a Kovács Sándor irányította gárdának - amely azonban nem vállalja a megyei II. osztályt.

Pum András

Remek szezont futott a Sziffer István irányításával rajtoló, majd később Kovács Sándor vezette alakulat: a rábatöttösiek eddigi huszonkét bajnokijuk közül 19-et megnyertek, egyet döntetlenre hoztak és kétszer kikaptak. Százhét lőtt gól mellett mindössze tizennyolcat kaptak - 58 egységet gyűjtöttek Kovács Krisztiánék. Hiába az első hely, a rábatöttösiek jövőre is csak a megyei III-ban állnak rajthoz.

- Nem árultunk zsákbamacskát, már a szezon elején jeleztük a játékosoknak, hiába nyerünk bajnokságot, semmiképpen sem indulunk a megyei II. osztályban - fogalmazott Dávid Szabolcs, a Rábatöttös szakosztályvezetője - Néhány éve egyébként a srácok közül többen is említették, hogy munkahelyi elfoglaltságaik miatt képtelenek lennének vállalni a magasabb osztállyal járó több edzésmunkát. Tudni kell, hogy Rábatöttös 240-250 fős település és azt hiszem méltán lehetünk büszkék rá, hogy 2002-es alakulásunk óta - nagyobb településeket megelőzve - idén felértünk a csúcsra. Korábban négyszer a második, egyszer-egyszer pedig a harmadik, illetve az ötödik helyen zártunk. Gyakorlatilag egyes-egyedül az önkormányzat támogatja a csapatot, mellette még Annár Attila egyéni vállalkozónak mondhatunk köszönetet. Miután kistelepülésről beszélünk, az önkormányzat anyagi lehetőségei is végesek - magyarán nem tud több pénzt áldozni a futballra - másrészt utánpótláscsapatot sem tudnánk összeszedni. Jelenlegi huszonkettes keretünkből mindössze egy, Rábatöttösön élő futballista szerepel a csapatban, ketten-hárman ugyan töttösi származásúak, de már nem élnek a településen. Ebből világosan látszik, hogy kevés olyan fiatal van a faluban, akiből futballista lehet. Persze akad néhány ügyes srác, de ők még túlságosan fiatalok, jónéhány év kellene, mire egyáltalán futballistakorba lépnek. Visszatérve a felnőttcsapatra: biztosan akad néhány olyan játékos, aki most csalódott és szívesen kipróbálná magát magasabb osztályban, de mint említettem erre Rábatöttösön jelenleg nincs lehetőség. Nem mondom, ha megnyerném a lottóötöst, nem lenne gond...Komolyra fordítva a szót: szerintem szurkolóink is szívesebben kijönnek egy Gersekarát elleni rangadóra, mint egy számukra ismeretlen megyei II-es csapat ellen. Ugyanakkor meggyőződésem, a jelenlegi kerettel a megyei II-ben is a középmezőnyben végeznénk.

- Jövőre is szeretnénk jól szerepelni, de nem kimondott cél az első hely, lényeg, hogy dobogón végezzünk - zárta szavait Dávid Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!