Sport

2011.05.13. 13:45

Haladás-FTC: Aczél a Rohonci úton senkitől sem fél

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában, vasárnap, 17.30-as kezdéssel a középmezőnybe lépett Haladás a dobogóért küzdő Ferencvárost fogadja (Sport2).

Tóth Gábor

Az előző, hétközi fordulóban sikerrel zárult a Haladás hónapok óta tartó hadjárata: az MTK elleni győzelemmel a csapat biztosította tagságát az élvonalban. Így az utolsó két játéknapon már komolyabb teher nélkül, felszabadultan futballozhatnak a zöld-fehérek. Tét azonban van, hiszen egy jó hajrával akár még a 7-8. hely környéke is megcsíphető  ami azért figyelemre méltó teljesítmény lenne annak tükrében, hogy az Aczél-csapat milyen mélyről kezdte meg a felkapaszkodást. Vasárnap a nemzetközi porondért harcoló, harmadik helyen álló Ferencváros lesz az ellenfél. Ám korántsem egy legyőzhetetlen gárda érkezik a Rohonci útra. Az anyagi gondokkal bajlódó, feltűnően sok, eddig 42 gólt kapó, erősen kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújtó FTC az utolsó négy játéknapon mindössze 5 pontot (Kaposvár 1-2, Debrecen 1-1, Szolnok 3-2, ZTE 4-4) szerzett. A Haladás pedig lendületben van, és hazai pályán játszik, ahol bizony nemigen szokott hibázni.
 

- Az elsődleges célunkat elértük, biztosítottuk a bentmaradásunkat, amire nagyon büszke vagyok - fogalmazott Aczél Zoltán, a Haladás edzője. - Ám még nem ért véget a bajnokság, nem eresztettünk ki, vagyis egyik játékosomtól sem szeretném látni, hogy lazábban veszi a folytatást. Új célt tűztem ki a csapat elé, a következő két meccsen hat, vagy legalább négy pontot kell szerezni, és akkor a középmezőny elején végezhetünk. És a szezonbeli utolsó hazai meccsünkön szépen kellene búcsúzni a közönségünktől. Ennek értelmében a Ferencvárost meg kell vernünk. Egy agresszív, sokat futó vendégcsapatra számítok, amely felvállalja a nyílt futballt - ugyanis ahhoz, hogy dobogón végezhessen, szüksége van a győzelemre. Nagyon oda kell figyelnünk, ám hazai pályán, a közönség támogatását magunk mögött érezve nekünk senkitől nem kell félnünk. Csalódott lennék, ha nem nyernénk. Igaz,  vannak gondjaink, hiszen az egyaránt húzódással bajlódó Korolovszky és Kenesei kihagyja a meccset, továbbá eltiltás, öt sárga lap miatt Oross és Lengyel játékára sem számíthatok. Erősen kérdéses még az is, hogy a derekát fájlaló Tóth Péter vállalhatja-e a meccset.

A várható összeállítás: Rózsa - Schimmer, Nagy II. G., Guzmics, Tóth P. - Nagy I. G., Simon Á., Iszlai, Halmosi - Fodrek, Sluka.

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.


A RENDŐRSÉG ALAPOSAN FELKÉSZÜLT

Biztonsági okokból vasárnap 15 és 21 óra között a rendőrség lezárja a Bartók Béla körutat a Rohonci út és a Kenderesi út közötti szakaszon. A Bartók Béla körúton, a Claudius Hotel mellett és a Csónakázótó előtti parkolóban nem lehet parkolni. A Haladás szurkolói a stadionba csak a Rohonci úti kapun léphetnek be. A mérkőzés végén a Bartók Béla körút felé nem távozhatnak a hazai drukkerek. A vonattal érkező vendégszurkolók miatt számítani kell 5-10 perces forgalomzárásra, terelésre a vasútállomás és a stadion közötti útvonalon 13-17, valamint 20-21 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!