Sport

2011.05.16. 08:00

Halálba ugrott a maratonfutás olimpiai címvédője

Vasárnap késő este, vélhetőleg balesetben elhunyt Samuel Wanjiru, a férfi maratonfutás olimpiai címvédője, miután kiugrott lakása erkélyéről.

MTI

A 24 éves atléta a rendőrség feltételezése szerint nem öngyilkossági szándékkal vetette le magát nyahururui házának első emeletéről, ám olyan szerencsétlenül esett, hogy belehalt sérüléseibe.
   
Az ittas Wanjirut felesége egy másik nővel találta otthonuk hálószobájában, majd rájuk zárta a szoba ajtaját, és elrohant. A hosszútávfutó nagy valószínűséggel neje után akart menni, ezért ugrott ki hat méter magasról.

Wanjiru az utóbbi idők egyik legjobb maratonistájának számított, ő volt az első, aki fiatal kora ellenére négyszer győzött a legnagyobb viadalokon: 2008-ban megnyerte az olimpiát, egy évvel később a londoni versenyt, Chicagóban pedig kétszer - tavaly és tavaly előtt - is első lett. A pekingi játékokon mindössze 21 évesen 2:06:32 órás olimpiai rekorddal győzött.
   
Élete legjobbját a 2009-es London Marathonon érte el 2:05:10 órával, amely ugyan több mint másfél perccel rosszabb Haile Gebrselassie világcsúcsánál, ugyanakkor képességei alapján rövid időn belül megjavíthatta volna a rekordot.
   
A fiatal futónak az utóbbi hónapokban alaposan meggyűlt a baja a törvénnyel: tavaly decemberben letartóztatták, miután egy gépfegyverrel megfenyegette feleségét és bejárónőjüket. A vádakat később ejtették, miután neje visszavonta a vádakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!