Sport

2011.05.12. 13:55

Körmendi kosárlabda: Sabálival képzelik el a jövőt, három héten belül rendezik az adósságokat

A MJUS-Fortress Körmend kosárcsapata közönség szórakoztató játékkal és bronzéremmel zárta a 2010/2011-es bajnokságot. A szurkolói ankéton elhangzott, a tulajdonos a Sabáli-Hencsey duóval képzeli el a jövőt.

Vastag Nándor

A szerda esti utolsó hazai meccsen a Körmend a vártnál könnyebben szerezte meg a bronzérmet, az Atomerőmű csak az első negyedben tudta tartani a lépést. A 97-69-es piros-fekete győzelemmel végződött meccs második fele gyakorlatilag örömjátékról és ünneplésről szólt, majd a csapat átvette a jól megérdemelt bronzérmet.

- Úgy gondolom, ezzel a csapat túlteljesítette az elvárásokat. Igazából a negyedik hely nézett ki nekünk, mégis tudtunk egyet feljebb lépni. Szép sikert értünk el, amihez gratulálok a fiúknak. Egy időszakban nem igazán volt együtt a közönség és a csapat, de a végére egymásra talált, ami nagymértékben befolyásolta az eredményességet - értékelt az ügyvezető, Zsebe Ferenc.

A felsőházi rájátszásban a Rába-partiak vezéregyénisége Németh István, Ruják András és Rashad Bell volt, de a harmadik helyről döntő párharc utolsó mecsén egyértelműen Ferencz Csaba nyújtotta a legjobb teljesítményt.
 

- A bronzmérkőzésnek igazából nem sok értelme van, de a csapat minden tagja, így én is komolyan vettem - mondta Németh István. - Pályahátrányból indulva sikerült is megszereznünk az érmet, ami szép zárása volt ennek a két arcú szezonnak. Úgy gondolom, a harmadik hely reális kívánságnak számított, és nem vehetjük meglepetésnek, hogy megvertük a Paksot. Erőn felül akkor teljesítettünk volna, ha a Szolnokon keresztül döntőbe jutunk. Természetesen örülünk, hogy így fejeződött be az idény, hiszen a bajnokság végén győzelemnek csak az arany- és a bronzérmes örülhet.

-  Az egész rájátszás különleges volt nekem, főleg úgy, hogy bekerültem a kezdőcsapatba - tudtuk meg Ruják Andrástól. - Ezért nemcsak a bronzérem, hanem a sok játéklehetőség is számít, mert több tapasztalatra, rutinra tettem szert. A rájátszásban inkább az itthoni mérkőzések sikerültek jobban, így a jövőben szeretnék egyenletesebb teljesítményt nyújtani. Kár, hogy nem jutottunk döntőbe, de annak örülök, hogy a Paks elleni párharcot két meccs alatt lezártuk.

 

- Sok jó csapat van a bajnokságban, mind első szeretne lenni és döntőt akar játszani, így az első háromba jutást jó eredménynek tartom - fogalmazott Rashad Bell. - A csapatban történt változások után sokan azt gondolták, a rájátszás első körén sem jutunk túl, ezért még értékesebb a bronzérem. Úgy érzem, amiért idejöttem, nagyjából teljesítettem. Jövőre még jobb játékos szeretnék lenni, de már most is sikerült javulni, főleg büntetődobásban. Nem csak tőlem függ, hogyan alakul a sorsom, de szívesen visszatérnék Magyarországra, és Körmendre is.

-  Szép is, meg nem is a bronzérem - mondta Ferencz Csaba. - Amíg itt volt Moore, addig úgy éreztem, képes lehet a csapat döntőt játszani. A távozása után megmutattuk, képesek vagyunk nyerni, és összességében jó eredményt értünk el. A rájátszás elején, a Kecskemét ellen hullámvölgybe kerültem, de sikerült kikecmeregnem belőle. A Paks ellen pedig jól kijött a lépés, ami annak is köszönhető, hogy remekül kiszolgáltak a társak. Végezetül nagyon szépen köszönjük a szurkolók támogatását, az utolsó meccsre is fergeteges hangulatot teremtettek.

Az utolsó hazai meccs előtt - márciusi ígéretéhez híven - szurkolói ankétot tartott a tulajdonos, Szabó-Forrai Zsolt. A vezető a közel 30 fő előtt azzal kezdte: az egyik szeme sír, a másik nevet a csapat teljesítménye miatt. A szezon előtt a keretet bajnokesélyesnek gondolta, de menet közben törés következett be a játékban sérülés, hullámvölgy és a fegyelmezetlen Moore miatt. A csapat azonban képes volt kijönni a rossz szériából, és sikerült pozitív élményekkel zárni a szezont. A játékosok felé fennálló tartozásból még van hátralék, de azokat három hét alatt rendezni akarja, és akkor tiszta lappal indulhat az egyesület a következő szezonnak. Cél, hogy az alapozásra kész legyen a keret. A tárgyalások már elkezdődtek, de konkrétumok még nincsenek, kivéve, hogy a Sabáli Balázs, Hencsey Tamás edzőkettőssel képzeli el a jövőt. Egy hozzászólás kapcsán elhangzott, idén 150 milliónál nagyobb költségvetésből dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!