Sport

2011.05.30. 09:32

Megyei II. osztály: adminisztrációs hiba miatt bukja el a bajnokságot a Szentkirály?

Rájár a rúd a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság második helyén tanyázó Gyöngyöshermán-Szentkirály együttesére. A szentkirályiak bő egy hete Jákon viharos körülmények között kaptak ki 3:2-re, legutóbb pedig hiába győzték le a Felsőcsatárt 2:1-re, egyik játékosuk vélhetően öt sárga lappal lépett pályára. A csatáriak megóvták a találkozót.

Pum András

Sokba, akár a bajnoki címébe is kerülhet a szentkirályiaknak a Jákon viharos körülmények között elszenvedett vereségük. Nem elég, hogy az ominózus találkozón Szakos játékvezető a hajrában a gyöngyöshermániak számára megítélt büntetőt visszafújta, úgy fest, a meccs szelleme azóta is kísérti Rudolics Norbert csapatát. A jáki találkozó 56. percében a szentkirályiak egyik futballistája, Eredics Frigyes sárga lapot kapott - a 2010/2011-es bajnokságban már az ötödiket. A télen Simaságról igazolt focista ősszel, előző csapatában  - az mlsz honlapjának nyilvántartása szerint - két sárgát gyűjtött be a Sárvári-csoportban, tavasszal pedig ez volt a harmadik ilyen színű kártyája Szentkirályon. Kettő meg három még mindig öt, azaz Eredics a múlt szombati, Felsőcsatár ellen 2:1-re megnyert meccsen nem szerepelhetett volna. Márpedig szerepelt, a középpályás végigjátszotta  mérkőzést - a felsőcsatáriak óvása pedig már befutott a szövetségbe. Amennyiben a szövetségben helyt adnak az óvásnak, 3:0-s gólkülönbséggel a felsőcsatáriak kapják a három pontot. Tegyük hozzá: azzal, hogy a csatáriak óvtak és nem a szövetség indított hivatalból eljárást, egy fokkal jobban jártak a gyöngyöshermániak, hiszen - amennyiben persze jogos az óvás - egy büntetőpontot is kaptak volna a nyakukba.

- Bárki felmehet az mlsz honlapjára, megnézheti, kinek hány sárga lapja van - mondta Gerencsér Tibor, a Versenybizottság titkára. - Ráadásul a csapatok számára múlt héten kiküldött közlönyben szerepelt, hogy az elmúlt fordulóban mely játékosok gyűjtötték be az ötödik sárgájukat emiatt kik nem játszhatnak a hétvégén. Egy biztos, a felsőcsatáriak megóvták a találkozót, a tervek szerint a keddi fegyelmi ülésen tárgyaljuk az ügyet. Azért mondom, hogy a tervek szerint, mert a Ják-Szentkirály összecsapás prioritást élvez, csak akkor tárgyaljuk a felsőcsatáriak óvását, ha marad rá időnk.

 

- Sajnos be kell látnunk, figyelmetlenek voltunk, hibáztunk, nem vettük észre, hogy az ősszel még Simaságon futballozó Eredics Frigyes két sárga lapot hozott magával - jelezte Takács Piroska, a Gyöngyöshermán-Szentkirály elnöke. - A játékos korábban ugyan azt mondta nekünk, hogy csak egy sárgája van, de mindegy, lényeg, hogy elnéztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!