Sport

2011.05.30. 12:54

Monicomp-liga, 2010/2011: Andre Alves lett a legjobb játékos, Kis Károly a legjobb edző

Andre Alvest, a bajnok Videoton brazil csatárát választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a 2010/11-es idényben a Monicomp Liga legjobbjának.

MTI

A telki edzőtáborban hétfőn rendezett díjátadón kiderült, a gólkirály két másik csatárt, a Kecskemétet kupagyőzelemre vezető Tököli Attilát és a Paks történetének legjobb szereplésében elévülhetetlen érdemeket szerző Böde Dánielt előzte meg.

A legnagyobb különbségű sikert a választáson Dzsudzsák Balázs aratta, aki a legjobb külföldön játszó labdarúgó lett 412 vokssal, mögötte Gera Zoltán végzett 56 szavazattal. A PSV Eindhoven légiósához hasonlóan fölényes sikert aratott a legjobb játékvezető kategóriában a szombati Bajnokok Ligája-döntő bírója, Kassai Viktor, aki a díj átvételekor vastapsot kapott a jelenlévőktől.
 

A legjobb edző a Pakssal második Kis Károly lett, a legjobb másodosztályú játékos címet pedig a már az élvonalba feljutott Diósgyőr futballistája, Lippai Ákos érdemelte ki. Legjobb kapusnak a pápai Szűcs Lajost, legjobb U21-es játékosnak pedig a tavasszal az Újpestben remeklő Lázár Bencét választották.

 

Az ötfős jelöltlistát az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy héttagú, szaktekintélyekből álló bizottság állította össze, s a listán szereplők között választhatott a több mint 800 profi labdarúgó.
 

A díjátadó előtt beszámoltak arról, hogy a HLSZ közgyűlésén elfogadtak néhány alapszabály-változást, illetve az éves beszámolókat, továbbá díjazták a HLSZ által szervezett utánpótlástorna győzteseit. Ez utóbbin az U17-es és az U19-es kategóriában is győztes volt keleten a Diósgyőr, nyugaton az Illés Akadémia és a budapesti kettes csoportban a Honvéd, míg a fővárosi egyes csoportban a kisebbeknél a Ferencváros, az idősebbeknél pedig a Vasas diadalmaskodott.

A díjazottak:
    

legjobb mezőnyjátékos (Albert Flórián-vándorkupa):
1. Andre Alves (Videoton FC) 282 szavazat, 2. Tököli Attila (Kecskeméti TE-ERECO) 97, 3. Böde Dániel (Paksi FC) 90
    legjobb külföldön játszó labdarúgó (Puskás Ferenc-vándorkupa):
1. Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven) 412, 2. Gera Zoltán (Fulham) 56, 3. Juhász Roland (RSC Anderlecht) 53
    legjobb kapus (Zsiborás Gábor-vándorkupa):
1. Szűcs Lajos (Lombard FC Pápa) 177, 2. Németh Gábor (Vasas) 133, 3. Sasa Stevanovic (Győri ETO FC) 124
    legjobb 21 éven aluli játékos:
1. Lázár Bence (Újpest FC) 215, 2. Gosztonyi András (Videoton FC) 162, 3. Balázs Benjamin (Kaposvári Rákóczi) 96
    legjobb másodosztályú játékos:
1. Lippai Ákos (Diósgyőri VTK) 173, 2. Bajzát Péter (Nyíregyháza Spartacus) 151, 3. Laki Balázs (Gyirmót) 140
    legjobb edző:
1. Kis Károly (Paksi FC) 216, 2. Sisa Tibor (Kaposvári Rákóczi) 136, 3. Mezey György (Videoton FC) 134
    legjobb játékvezető:
1. Kassai Viktor 301, 2. Iványi Zoltán 83, Vad II. István 76

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!