Sport

2011.05.08. 09:50

Monicomp-liga: Pápán nyert a Siófok, nagy bajban az MTK

A Siófok 1-0-ra győzött Pápán a labdarúgó Monicomp Liga 27. fordulójának szombati játéknapján, ezzel három körrel a bajnokság vége előtt négy pont az előnye az utolsó előtti MTK-val szemben.

MTI

Lombard Pápa-BFC Siófok 0-1 (0-0)
Pápa, 1500 néző, v
.: Iványi
gólszerző: Csermelyi (79.)
kiállítva: Dlusztus (53.), illetve Graszl (75.)
sárga lap: Dlusztus (34., 53.), Zulevs (43.), illetve Graszl (32.), Mogyorósi (45.)

Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Supic, Dlusztus, Németh M. - Gyömbér - Rebryk (Bali, 79.), Zulevs (Tóth G., 53.) - Bárányos, Maric, Palkó (Szabó Zs., a szünetben)

Siófok: Molnár - Mogyorósi, Fehér, Graszl, Novák - Csordás (Henry, 92.), Tusori, Kecskés, Melczer (Katona, 79.) - Homma, Délczeg (Csermelyi, 65.)

Az első húsz perc unalmas játékkal telt, majd a félidő második részében rákapcsoltak a csapatok és bármelyik gárda vezetést szerezhetett volna.
A második játékrészben az egyébként kiváló Iványi játékvezető elvesztette a fonalat, s ennek köszönhetően igen érdekes mérkőzés alakult ki, az adok-kapokból a Siófok jött ki jobban.

 

Paksi FC-Újpest FC 2-1 (1-0)
Paks, 3500 néző, V
: Kovács J. Z. 
gólszerzők: Vayer (40.), Böde (86.), illetve Lázár (65.)
sárga lap: Magasföldi (90.), illetve Lázár (69.)

Paks: Csernyánszki - Heffler, Éger, Fiola (Szabó J. 80.), Báló - Sipeki, Sifter - Bartha (Böde 54.), Magasföldi, Vayer (Csehi 57.) - Kiss T.

Újpest: Balajcza - Szokol, Dvorschák (Litauszki a szünetben), Takács Z., Pollák - Mitrovic, Tajthy - Lázár (Balajti 83.), Balogh B., Böőr - Ahjupera

A kezdeti újpesti próbálkozások után fokozatosan felerősödött a Paks, ennek eredményeként a félidő hajrájában meg is szerezte a vezetést. 
A szünet után rákapcsoltak a vendégek, többször kapujukhoz szegezték a hazaiakat, s a fölényük góllá is érett a 65. percben Lázár révén. Az Újpest továbbra is mindent elkövetett a győzelem megszerzésért, de a Paks a hajrában - egy vendég labdavesztést követően - megszerezte a mindent eldöntő gólt.
Az Újpestnek ezzel megszakadt három mérkőzésből álló győzelmi sorozata, a Paks pedig megtartotta a dobogón a második helyét.

 

Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 0-0
Kaposvár, 3000 néző, v
.: Kassai 
sárga lap: Okuka (38.), illetve Bódi (32.), Illés (71.), Coulibaly (73.) 

Kaposvár: Kovács Z. - Okuka, Bank, Zsók, Gujic - Hegedűs, Pedro - Pavlovic (Farkas Z., 88.), Oláh (Jawad, 83.), Balázs B. - Peric (Grumic, 70.)

DVSC: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Fodor - Bódi (Salami, 88.), Szakály P., Ramos, Kulcsár T. (Illés, 63.) - Coulibaly, Yannick (Dombi, 80.)

 A 27. forduló egyik rangadóján az első félidő küzdelmes, sok hibával tarkított játékot hozott. A kaposváriak többször is mezőnyfölényt harcoltak ki, de igazán nagy helyzetet nem alakítottak ki a hajdúságiak kapuja előtt.
 A második félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, de ezen a délutánon úgy tűnt, mindkét csapatot beoltották góllövés ellen. Az eredmény igazságos.

 

Szolnok: Melnicenko - Milicic (Lengyel B., 27.), Máté P., Djurovic, Vukomanovic — Fitos (Tchami, 59.), Búrány, Némedi, Jokic (Antal, 82.) - Gosic, Zsolnai

Ferencváros: Haber - Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher - Rósa D. (Józsi, 70.), Morales, Stanic (Dragóner, 80.), Junior - Schembri, Pölöskey (Abdi, 67.)

A Fradi-szurkolók az ősi rivális Újpest szapulásával hangoltak a találkozóra, miközben színültig megtöltötték a számukra kijelölt kapu mögötti szektorokat. Mindkét csapat szakvezetője húzott egy váratlant a meccs előtt: a hazaiaknál Dragan Gosic, a vendégeknél Pölöskey Péter beállítása - pontosabban Marek Heinz kihagyása - okozott meglepetést. 
 Az első húsz percben osztálykülönbség volt a két együttes között, a Ferencváros játékosai négy olyan ziccert hibáztak el alig öt perc alatt, melyet a serdülőben is illik gólra váltani. Ugyan a szünetben előnnyel térhettek pihenőre a zöld-fehérek, de védelmük gyengélkedése miatt cseppet sem érezhették megnyertnek a meccset. 
 A második félidőben már korántsem játszott fölényben a dobogóra pályázó Ferencváros. Sőt, a hazaiaknak lényegesen több helyzetük volt a szünet után, s a hajrában akár az egyenlítő gólt is megszerezhették volna. 
 A szolnoki együttes vereségével matematikailag is kiesett az első osztályból.

Pénteken játszották: Kecskemét-Győr 3:3, ZTE-MTK 1:0.

Vasárnap rendezik: Budapest Honvéd-Videoton 17.30 (Sport2)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!