Sport

2011.05.07. 16:45

Oross-tripla végzett az angyalföldiekkel: Szombathelyi Haladás-Vasas 3:0 (képgalériával frissítve)

Az első félórát átszunyokálta a Haladás a Vasas ellen, Oross Márton két gyors gólja azonban felébresztette az alvó oroszlánt. A második félidőben már a vasiak domináltak, a zöld-fehérek Oross mesterhármasával 3:0-ra verték a Vasast. Amennyiben az Aczél-csapat jövő szerdán legalább egy pontot szerez az MTK otthonában, biztos bentmaradó.

Pum András

SZOMBATHELYI HALADÁS - VASAS SC 3:0 (2:0)

SZOMBATHELY,  5500 NÉZŐ, JÁTÉKVEZETŐ: SOLYMOSI.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Sluka, Rajos, Iszlai, Halmosi - Oross, Kenesei.

Vasas: Németh G. - Kulcsár, Arnaut, Gáspár, Katona - Balog, Kovács G., Lisztes, Rezes - Szilágyi, Lázok.

Tíz perc van a kezdésig, remek, napsütéses időben melegítenek a csapatok a Rohonci úton - csupán a szokás szerint, elemi erővel dübörgő, ősrégi rockzeneszerűség zavaró cseppet.

A Haladás tiszta fehérben, a Vasas piros-kék-pirosban játszik.

A vendégek kezdték a játékot.

4. perc: szöglethez jutottak a vendégek, ám a beívelés előtt Korolovszky a földre került, vélhetően a hotlidőben összerúgott egy vendégjátékossal. A beállóst ápolni kellett.

8. perc: csere a Haladásban, a sérült Korolovszkyt Lengyel váltotta.

11. perc: Balog futott el a jobb oldalon, beadását a hosszú oldalon érkező Rezes nagy magányában, tiszta helyzetből, hét méterről az égbe lőtte.

Korolovszky eleve combizomhúzódással vállalta a játékot, vélhetően erre sérült rá a beállós.

20. perc: Katona balról belőtt labdája a jobb szélen érkező Balog elé került - Lengyel ugyanis a labda mellé fejelt -  aki 14 méterről a felső lécet találta el.

22. perc: Kenesei jobb oldali szögletét Oross hat méterről fejelte kapura, a labda csak centikkel hullott a léc fölé. A csatárnak nem volt könnyű dolga, ugyanis fejese előtt egy fél métert még hátra kellett lépni.

31. perc: 1:0!!!!Schimmer jobb oldlali beadását a hosszú oldalon érkező Tóth Péter hét méterről, a jobb alsó sarok felé fejelte, ám Németh bravúrral védett. A kipattanó labda Oross elé került, aki három méterről, a védők gyűrűjében a léc alá emelt. (1:0)

34. perc: 2:0!!!Oross forintos labdával ugratta ki Keneseit, aki betört a tizenhatoson belülre, ám az utolsó pillanatban, a kaputól 12 méterre, Gáspár becsúszva szerelte. A szögletet jobbról Kenesei lőtte be, az érkező Oross pedig öt méterről a bal sarokba fejelt (2:0).

38. perc: Rajos fejelt össze Baloggal, mindkét játékost ápolni kellett, sőt, a Haladás középpályást le kellett támogatni. Két perc múlva Rajos egy helyes kis turbánnal a fején tért vissza a pályára.

42. perc: Kenesei végzett el szabadrúgást, jobbról, 23 méterről. Lövése azonban egy méterrel a jobb alsó sarok mellett suhant el.

Két perc a hosszabbítás.

Vége az első félidőnek, meglehetősen unalmas első fél órányi játékot követően a Haladás szinte a semmiből szerzett vezetést, majd rövid időn belül megduplázta előnyét. A két gól viszont alaposan feldobta a vasiakat, akik innentől kezdve már uralták a játékot.

Délután játszották: Szolnok-FTC 2:3, Kaposvár-Debrecen 0:0. Félidei eredmények: Paks-Újpest 1:0, Pápa-Siófok 0:0,

A szünetben cserélt a Vasas, Szilágyit Ponczók váltotta.

Megkezdődött a második félidő.

48. perc: Kenesei 17 méterről, balról tüzelt kapura, a lövés annyira meglepte Némethet, hogy csak kiütni tudta a bal alsó sarokba igyekvő labdát.

54. perc: Oross sarokkal indította Halmosit, aki balról, nyolc méterről, óriási helyzetben laposan a bal sarok mellé lőtt.

55. perc: Lázok jobb oldali szögletét Arnaut tizenegy méterről kapásból lőtte, ám a labda a bevetődő Rajosról centikkel a léc fölé pattant.

58. perc: csere a Vasasban, Lisztest Németh Norbert váltotta.

59. perc: Óriási Haladás-helyzet maradt ki. Négy hazai játékos vitte egy angyalföldi védőre a labdát, Kenesei Orosshoz passzolt, aki egyből a jobb oldalon futó Slukához továbbított. A szlovák középpályás azonban tíz méterről ziccerben a kifutó Németh és a jobb alsó sarok mellett is ellőtte a labdát.

60. perc: csere a Haladásban, Slukát Nagy I. Gábor váltotta.

70. perc: Halmosi bal oldali beadását Rajos 13 méterről, jobbról kapásból a bal sarok mellé lőtte.

72. perc: csere a Haladásban, Rajos le, Irhás be.

76. perc: Kenesei 24 méteres, jobb oldali, kapu közepébe tartó szabadrúgását Németh csak kiöklözni tudta. A kipattanót Nagy I. Gábor lőtte volna kapura, ha Németh Norbert derékmagasságban nem rúg egy óriásit a lövő lábába. A Vasas középpályása sárgát kapott. A szabadrúgást Kenesei 20 méterről a bal sarok irányába csavarta, de Németh Gábor nagy vetődéssel kiütötte a labdát.

A második félidőben a Haladás jóval veszélyesebben futballozik ellenfelénél, különösen a széleken kerülnek Halmosiék az angyaföldiek mögé. A Vasas ugyan megpróbált szépíteni, ám a nyílt játék egyelőre nem vezetett eredményre.

Egy változás: Paks-Újpest 1:1

85. perc: Kenesei rúgta meg Kulcsárt, sárga lap.

Pápán is változott az eredmény: a Siófok 1:0-ra vezet.

89. perc: Lázok 22 méteres, bal oldali, jobb sarokra tartó szabadrúgását Rózsa védte.

90. perc: 3:0!!!Halmosi remek passza után Oross tolta meg a labdát a bal oldalon a tizenhatoson belül, majd öt méterről, jobbal, laposan a bal alsó sarokba helyezett (3:0).

Vége a mérkőzésnek. Bár a Haladás két gólját is az első félidőben szerezte, igazán a második játékrészben futballozott meggyőzően a zöld-fehér gárda.


MESTERMÉRLEG

 

Aczél Zoltán: - Az első harminc percben fölénk nőtt a Vasas, nem ijedten, sokkal inkább gyengén futballoztunk. Az igazsághoz tartozik, hogy a kiesés elkerüléséért vívott harcban folyamatos stresszhelyzetben vannak játékosaink, természetesen igyekszünk a szakmai stábbal ezt orvosolni. Ahhoz, hogy ez a stressz elmúljon, szükség van egy gólra: nos, a Vasas ellen találtunk egy gólt, a szünetig pedig szerintem már jól futballoztunk. A második félidőben átadtuk a területet a Vasasnak és kontrákból eldönthettük volna a meccset. Nagyon nagy lépést tettünk a bentmaradás felé, jó lenne a Hungária körúton olyan eredményt elérni, hogy az utolsó két fordulóban már ne kelljen izgulnunk. Mert láthattuk, hogy mire képesek a fiúk, ha felszabadultan, a közönség támogatása mellett futballoznak. A legfontosabb, hogy bentmaradjunk és jövőre akár dobogóra esélyes csapatot lehet építeni.

Komjáti András: - Az első félórában az ijedten játszó Haladás ellen két gólt is szerezhettünk volna, ám a helyzetek kimaradtak. Ezután két védelmi fegyelmezetlenségből két gólt kaptunk, ami végül eldöntötte a mérkőzés sorsát. A második játékrész mezőnyjátékot hozott, nem volt bent a játékunkban a gól, ugyanakkor el kell ismernem, a Haladás korábban bebiztosíthatta volna győzelmét - itt arra a szituációra gondolok, amikor Keneseiék négy az egyben hozták ránk a labdát. Sok gyenge teljesítmény volt csapatomban, tavasszal nem ezt szoktam meg. Gratulálok a Haladás győzelméhez.

 

 

 

A mérkőzésen készült képgalériát megtekintheti, ha a fenti képek valamelyikére, vagy ide kattint!

További eredmények:

Szolnoki MÁV FC-Ferencváros 2-3
Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 0-0
Lombard Pápa-BFC Siófok 0-1
Paksi FC-Újpest FC 2-1

pénteken játszották:
Kecskeméti TE-ERECO - Győri ETO FC 3-3
ZTE FC-MTK Budapest 1-0

vasárnap játsszák:
Budapest Honvéd-Videoton FC 17:30 ó

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!