Sport

2011.06.02. 13:45

Hajrá az aranyért: a Gérce, az Uraiújfalu és a Bő küzd a feljutásért a Sárvári-csoportban

Három csapat - a Gérce-Vásárosmiske, az Uraiújfalu és a Bő - küzd az aranyéremért a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Sárvári-csoportjában. Az érintett csapatok szakvezetői egyaránt bíznak a feljutásban.

Pum András

A legutóbbi fordulóban kissé összekuszálódtak - vagy éppen kiegyenesedtek - a szálak a feljutásért vívott harcban a Sárvári-csoportban. A listavezető Gérce 12:0-ra kiütötte a sereghajtó Rábasömjént és miután a második Uraiújfalu odahaza csak 1:1-s döntetlent játszott a Kenyerivel, a harmadik Bő pedig 3:1-re kikapott Ölbőben - Haraszti István tanítványai tehát jelenleg három pont fórral vezetik a tabellát. Ennek ellenére sem az uraiújfaluiak, sem a bőiek nem adták fel aranyálmaikat.

- Bízom bent, hogy az esélyesség terhe nem nyomja a fiúk vállát, éppen ellenkezőleg: ösztönzőleg hat rájuk -  fogalmazott Haraszti István, a Gérce szakvezetője. - Egészséges önbizalommal, de nem elbizakodva várjuk a hajrát, úgy vélem a hétvégi, merseváti bajnokink sorsdöntő lehet. Ha ott nyerünk...de inkább nem fejezem be a mondatot. Az viszont tény, hogy döntetlennel nem sokra mennénk, mindenképpen győznünk kell. Nem lesz egyszerű: a Mersevát ugyanis odahaza szinte minden ellenfelét megverte. Mindenesetre egyszer már sikerült feljutattnom a csapatot a megyei I. osztályba, remélem ezúttal duplázunk. A szezon előtt a dobogós helyezések valamelyikét tűztük ki célul, az őszi szezon után aztán már a második helyre módosítottuk az elvárást. Mégegyszer hangsúlyozom, ha nyugodtan, higgadtan futballozunk, megszerezhetjük az aranyérmet. Az, hogy vállaljuk-e a megyei I. osztályt, más kérdés. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot és hiszem, hogy a klubvezetés is megteremti hozzá az anyagi hátteret - három-négy például embert mindenképpen igazolnunk kell.Büszkén mondhatom, hogy 18-as keretünkből 15 helyi futballista, talán az egységben is rejlik az erőnk.

A hátralévő mérkőzései: Mersevát (i), Kenyeri (o), Csénye (i).


- Sajnos a legutóbbi két fordulóban is csak ikszeltünk, így - reméljük csak időlegesen - át kellett adnunk az első helyet a Gércének - mondta ifjabb Pungor István, az Uraiújfalu játékos-edzője. - Három kegyetlen nehéz meccsünk van hátra, de bízom bent, hogy mind a kilenc pontot begyűjtjük és közben legalább egyet botlik a gércei gárda. Hozzánk hasonlóan nekik is vannak még rázós meccseik, úgyhogy ilyen tekintetben optimista vagyok: ha mi hozzuk a kilenc pontot, feljuthatunk. A bajnokság végén járunk, a pillanatnyi forma, idegállapot dönthet az aranyérem sorsáról. Az igazsághoz tartozik, hogy a két döntetlen kissé megviselte a csapatot, remélem, a hajrára mindannyian összekapjuk magunkat. Hétvégén Csényére utazunk és amióta én vagyok az edző, ott még sosem nyertünk - na talán majd most. A Haladás elleni meccs sem lesz könnyű, hiszen a szombathelyiek többet edzenek nálunk, a nagy melegben jobban bírják kondival. Ráadásul az utóbbi meccseken nem csak a játékkal - ezen belül is elsősorban a helyzetkihasználással - hanem a fizikai mutatókkal is gond volt. Ugyanakkor egységesek vagyunk, jó a csapatszellem, szerintem mindannyian átérezzük mekkora lehetőség kapujában állunk. Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy adott esetben vállalnánk-e a megyei I. osztályt, ez a klubvezetők feladata, mi a pályán, ők a pályán kívül teszik a dolgukat. Remélem mindketten sikerrel járunk.

Az Uraiújfalu hátralévő mérkőzései: Csénye (i), Haladás VSE U18 (o), Ostffyasszonyfa (otthon).

 

- Az idei évre a dobogós helyek környékét tűztük ki célul, e tekintetben tehát eddig teljesítettük az elvárást - jelezte Klópusz Ferenc, a Bő mestere. - Remek kis keretet sikerült összehoznunk az elmúlt nyáron és persze azóta mi magunk is beletettük a munkánkat. A szezon előtt a Gérce-Kenyeri-Haladás-Uraiújfalu négyes tűnt a legerősebbnek, ehhez képest most mi állunk a harmadik helyen. Jó lenne feljutni, pláne, hogy elérhető közelségben van az első hely. Sajnos kicsit keserű a szánk íze, mert legutóbb Ölbőn nem csak magunkat okolhatjuk a vereségért - a játékvezetői ellenőr is korrektül leírta jelentésében, hogy hibázott a játékvezető. A vereség megviselte a fiúkat, ráadásul a nagy tét miatt az utóbbi fordulókban amúgyis megremegett a fiúk lába, idegesebbek, feszültebbek voltak a szokottnál. Három nehéz meccs vár ránk: a hétvégi, Kenyeri elleni meccs tűnik a leghúzósabbnak, de Bozzai is többre képes annál amit eddig nyújtott, a Sitke ellen pedig sosem volt könnyű futballozni, kissé peches szezont futottak. Egy a lényeg: a csapat tegye ki szívét-lelkét a hátralévő három körben, szurkolóink maximálisan megérdemlik, hogy felszántsuk a pályát. Sokan elkísérnek bennünk idegenbe is, Bőben nagyon szeretik a labdarúgást. Hogy vállalnánk-e a megyei egyet? Egyelőre nem vagyunk felkészülve a magasabb osztályra, a körülményeken, az edzéslátogatottságon is javítani kell, alapból is szükség lenne heti három tréningre. Az biztos, hogy az anyagiakon nem múlhat a dolog, hiszen mint említettem Bőben imádják a futballt, biztos vagyok bent, hogy összefogna a falu. Ráadásul - legjobb tudomásom szerint - az 1946-ban alapított bői együttes még sohasem játszott a megyei I. osztályban.

A Bő hátralévő mérkőzései: Haladás VSE U18 (i), Bozzai (o), Sitke (i).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!