Sport

2011.06.20. 19:58

Kosárlabda: Obi Trotter magyar válogatott lehet

Obadiah Nelson Trotter, a bajnok Szolnoki Olaj amerikai játékosa hétfőn délelőtt letette az állampolgári esküt, így már az augusztusi Európa-bajnoki pótselejtezőkön is pályára léphet a magyar férfi kosárlabda-válogatottban.

MTI

 A hírt Mészáros Lajos, a nemzeti együttes szakmai igazgatója jelentette be a magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján, melyen kihirdette 16 fős keretét is.
 

A magyar csapatnak komoly erősítést jelent a 27 éves, 186 cm magas irányító, aki sokat segíthet abban, hogy a válogatott kivívja az Eb-szereplés lehetőségét.

Az augusztus 9-én kezdődő pótselejtező-sorozatban Finnország és Portugália legjobbjaival kell megküzdenie a nemzeti együttesnek, melynek az első vagy a második helyen kell végeznie ahhoz, hogy szerepelhessen a litvániai kontinenstornán.

Mészáros szintén örömmel jelentette be, hogy a válogatott ismét számíthat a szintén szolnoki Báder Mártonra is, aki tavaly derékfájdalmai miatt nem vállalta a szereplést.

A csapat július 4-én kezdi meg a felkészülést a sorozatra, s tulajdonképpen a hónap végéig Bükön edzőtáborozik majd. A tréningek között, július közepén Szombathelyen és Körmenden Iránnal, majd a hónap végén ugyanazokon a helyszíneken Szlovákiával vív felkészülési mérkőzéseket a csapat, mely július 27-én Ausztriában vendégszerepel.

Augusztus első hetében már Szolnokon folyik majd az "élesítés", s az edzések, illetve az Universiade-válogatott elleni meccs után, augusztus 7-én utazik a gárda Portugáliába, a sorozat első meccsére.
 

A magyar válogatott kerete:
Szabó Zsolt (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Horváth Ákos (Szolnoki Olaj), Vojvoda Dávid (Atomerőmű), Wittmann Krisztián (T.O.M.Controll-Kecskeméti KSE), Fodor Márton (Szolnoki Olaj KK), Hanga Ádám (Manresa), Molnár András (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Soós Gábor (Kaposvári KK), Tóth Gergely (Zalakerámia-ZTE KK), Tóth Ádám (Zalakerámia-ZTE KK), Báder Márton (Szolnoki Olaj KK), Keller Ákos (Albacomp), Obie Trotter (Szolnoki Olaj KK), Hendlein Roland (Albacomp), Lóránt Péter (Burgos), Trepák Zoltán (Szolnoki Olaj KK)
    
A pótselejtező menetrendje (a háromból két csapat jut ki az Eb-re):
Portugália-MAGYARORSZÁG, augusztus 9.
MAGYARORSZÁG-Finnország, augusztus 12.
Finnország-Portugália, augusztus 15.
MAGYARORSZÁG-Portugália, augusztus 18.
Finnország-MAGYARORSZÁG, augusztus 21.
Portugália-Finnország, augusztus 24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!