Sport

2011.06.07. 10:02

Megyei II., Sárvári-csoport: a merseváti kudarc után sem adják fel a gérceiek

Alaposan összekuszálódtak a szálak a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Sárvári-fordulójában: a legutóbbi körben az éllovas Gérce-Vásárosmiske meglepetésre 3:2-re kikapott a Mersevát otthonában, így visszacsúszott a második helyre. A gércei tréner, Haraszti István azonban azt mondja: nem adták fel a harcot.

Pum András

Múlt pénteken még így festett a Sárvári-csoport tabellája: 1.Gérce-Vásárosmiske 64 pont, 2. Uraiújfalu 62 pont, 3. Bő 60 pont. Vasárnap estére aztán módosult az állás: 1. Uraiújfalu 65 pont, 2. Gérce-Vásárosmiske 64 pont, 3. Bő 60 pont.

A 28. fordulóban ugyanis az Uraiújfalu 1:0-ra győzött Csényében, a Gérce 3:2-re kikapott Merseváton és a Bő 5:1 arányban maradt alul a Haladás VSE otthonában - a három aranyesélyes közül tehát kettő is botlott. A legnagyobb meglepetés a Gérce merseváti veresége volt, a hazaiak neve mellett ugyanis a meccs előtt 33 pont állt, míg a gérceiek 64 egységet gyűjtöttek - ennek ellenére a két kiállítással és négy sárga lappal színesített mérkőzésen nagyot borult a papírforma: a Mersevát 3:2-re legyűrte a Gércét.

- Természetesen tisztában voltunk a tét nagyságával, ezért a meccs előtt elbeszélgettem a fiúkkal, igyekeztem nyugtatni őket, ami szerintem részben sikerült is - mondta Haraszti István, a Gérce edzője. - Az első 25 perc egyértelműen a mienk volt, három százszázalékos helyzetet is elpuskáztunk és lőttünk két kapufát. Közben az ellenfél a tizedik percben egy - szerintem kissé szigorúan megítélt - büntetőből vezetést szerzett, a játékvezető úgy látta, hogy játékosom kézzel ért a labdába, ami igaz is, bár véleményem szerint szó sem volt szándékos kezezésről. Mindegy, nem estünk össze, mint említettem az első 25 percben megnyerhettük volna a mérkőzést. Ezt követően viszont kissé megtorpantunk, a  43. percben öngólt vétettünk, úgyhogy a szünetre kétgólos hátrányt szedtünk össze. Az öltözőben próbáltam biztatni a fiúkat, hangsúlyoztam, hogy próbáljuk meg a lehetetlent, legalább egyenlítsünk ki. Kértem, ha kell, adjuk fel a védekezést, fektessünk még nagyobb hangsúlyt a támadásokra. A második félidő nem indult valami jó, hiszen az 55. percben csapatkapitányunk, Berke reklamálásért megkapta második sárga lapját, így őt kiállította a játékvezető. Nem dicsértem meg játékosomat, első sárgáját is szövegelésért szedte össze, márpedig egy csapatkapitánynak ennél fegyelmezettebben kell viselkednie. Három perc múlva Sali Gábor  révén szépítettünk, kitámadtunk, ám a 61. percben kilenc főre fogyatkoztunk: Teveli Józsefet  is leküldte a pályáról a játékvezető - a jegyzőkönyv szerint utolsó emberként szabálytalankodott. Szerintem ugyen volt még egy emberem mögötte, de ez most már lényegtelen. Ami furcsa: ezután kilenc emberrel jobban játszottunk, mint teljes csapattal, nem adtuk fel, kitámadtunk, igaz, közben a mersevátiak kényükre-kedvükre kontrázhattak. Ennek ellenére levegőben lógott a gólunk, kell-e mondanom: ismét a hazaiak találtak be. Volt hátra még 12 perc, de kétgólos hátrányban, kilenc emberrel már nem volt esélyünk, eldőlt a meccs - a lefújás előtt két perccel Absóth révén már csak szépíteni tudtunk. Ha a meccs összképét nézem, egy pontot megérdemeltünk volna, többet azonban semmiképpen sem, hiszen csupán a meccs elején játszottunk úgy, ahogy az elvárható lett volna. A mersevátiak ugyanakkor felszabadultan, elsősorban a védekezésre összpontosítva futballoztak, ráadásul két szélső játékosuk roppant sok kalamajkát okozott számunkra.

- Sajnos a nagy akarásank nyögés lett a vége, játékosaim nem bírták el a terhet, hogy miért nem, azt nem tudom megmondani - folytatta Haraszti István. - Van hátra két forduló, nem adjuk fel. Hétvégén a harmadik helyre hajtó Kenyeri jön hozzánk, nem lesz egyszerű feladat az sem, de nincs más választásunk, mint nyerni és utána megint nyerni. Ráadásul Berke és Teveli biztosan nem játszhat, ráadásul a 33. percben Nunkovics Csabát oldalról keményen eltalálták, le is kellett cserélnem - azóta nem beszéltem vele, de vélhetően a bordája sérült meg, szerintem ő sem játszhat a Kenyeri ellen. Sebaj, a hiányzók helyére lépő fiatalok megmutathatják mire képesek. Mindenesetre a héten elsősorban a lelkeket kell rendbe tennem, nem foglalkozunk az Uraiújfaluval, csak a saját feladatunkra koncentrálunk. Tudjuk persze, hogy egy ponttal meglépett riválisunk, de mint hangsúlyoztam: senki ne higgye, hogy feladtuk a megyei I-es álmainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!