Sport

2011.06.02. 02:27

Shotokan: Katona Melinda Eb-ötödik

A Shotokan Karate-Do International (SKI) magyarországi szövetsége által rendezett 12. Pajzs Európa-bajnokságon ötödik lett a szombathelyi Katona Melinda.

Vastag Nándor

A 19 ország közel 600 karatékájának részvételével rendezett Eb-n a magyar válogatott tagjaként a junior lányok súlycsoportok nélküli küzdelmében (kumite) szerepelt a Sakura KSE versenyzője, Katona Melinda. Első meccsén, a 32 között nem kellett küzdenie, mert ellenfele nem jelent meg, majd a nyolcaddöntőben technikás dán riválist győzött le. A szombathelyi sportoló megilletődött kezdés után egyre jobban teljesített, és egy fejrúgásból elért wazarival győzött. Ezután egy román lánytól kikapott, de ellenfele fináléba jutott, így a vigaszágon folytathatta a szereplését. A bronzéremért egy szerb karatékával küzdött, ám az utolsó pillanatban kapott wazari miatt lemaradt a dobogóról és ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot. A magyar válogatott három arany-, öt ezüst- és hat bronzérmet szerzett a tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!