Sport

2011.08.26. 02:29

Díjugratás: vasi sikerek a Championatuson

Jól szerepeltek megyénk díjugrató lovasai a kétfordulós Championatuson.

Gergácz Zoltán

Tápiószentmártonban, a Kincsem Lovasparkban a volt szombathelyi ifj. Gombos László és Nagy Andrea szervezésében rendezték meg a magyar korosztályos díjugrató-bajnokság, a Championatuson második, egyben zárófordulóját. A háromnapos, kimondottan színvonalas és szépen díjazott, hazánk legnagyobb kültéri versenyére népes mezőny jött össze: a hat kategóriában 1201 (!) startot jegyeztek fel. A megyénk színeit képviselő hat lovas kitett magáért. Az összetett egyéni serdülő B-kategóriájában a 31 fős mezőnyben Szabó Luca (Endrődy LK) hatodik, Kálmán Lotti (Prestige LK) a 13. helyen végzett, Simon Máté (Katafai LK) a mezőny második felében zárt. Ugyanitt a Zrínyi iskola diákja, de a Zselic Farm Kft. színeiben szereplő Horváth Anna Dóra a dobogó alsó fokára állhatott fel. A győzelmet a többszörös fogathajtó világbajnok Lázár Zoltán fia, ifj. Lázár Zoltán szerezte meg, aki egy hónappal korábban a portugáliai Eb-n negyedik lett. (Utóbbi két versenyző válogatott és elsőéves kategóriájában). A serdülő A-kategóriában (37 induló) Simon Claudia (Endrődy LK) a 14. helyen, Kiss Péter (Jáki LK) a középmezőnyben végzett. A legjobb eredménnyel az utánpótlás korosztályban induló Gyuricsek András (Jáki LK) büszkélkedhet, aki a 19 fős mezőnyben bizonyult a legjobbnak. A kilenc együttest felvonultató csapatversenyben a Vasasok néven induló megyei gárda Gyuricsek András, Kiss Péter, Kálmán Lotti, Simon Claudia, Simon Máté és Szabó Luca összetételben az előkelő második helyet szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!