Sport

2011.12.17. 03:29

Elismerték őket

A megyei társadalmi sportaktíva jutalmazási ünnepségének, illetve a 2010-es sportévköny bemutatójának adott otthont pénteken a Megyeháza. A Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyei Sportigazgatóság már a 23. alkalommal jutalmazta meg a megyei társadalmi sportaktívákat.

Tóth Gábor

Az elismerések, kitüntetések átadása az életműdíjak kiosztásával kezdődött: Papp Tibor, a megyei súlyemelő szövetség volt főtitkára és Varga Lajos volt sportvezető részesült e rangos elismerésben.

A Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsának elnöksége úgy döntött, hogy a szövetségi életben kifejtett munkája elismeréseként Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Sportjáért címen alapított kitüntetést az idén dr. Vargyas Csabának adományozza. A vasi sportigazgatóság javaslatára a megyei közgyűlés 1994-ben alapította meg a Vas Megye Örökös Sportbajnoka címet.


Az elmúlt 16 esztendőben összesen 27-en részesültek ebben az elismerésben, ez a névsor most Szitás Imre, olimpiai hetedik helyezett kalapácsvető személyében egy volt kiváló sportolóval bővült. Vas Megye Sportjáért emlékplakettet kapott Tihanyi Tibor, Gerencsér Tibor, Kirchknopf Péter, Garami Árpád, Gergácz Zoltán, Szily Péter és Szarka Zoltán. Idén is megrendezték - tíz sportágban - a kistelepülések versenysorozatát, amelynek győztese Szentéterfa lett, a serleget Filipovits Róbert sportvezető vette át. A szabadidősportban végzett kiemelkedő tevékenységéért Tuli Lajos, Szabó István és Filipovits Róbert, míg a diáksportban való fáradozásáért Sebestyén Zoltán, Kunecz Árpád, Váradiné Szarka Ildikó és Szalai János részesült elismerésben. Az országos asztalitenisz szövetség nevében Németh Mártát és Nagy Gábort díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!