Sport

2012.02.08. 12:25

A Barca Messi-függő?

Az FC Barcelona sokkal kevésbé tudná nélkülözni 23 gólnál tartó csatára, Lionel Messi szolgálatait, mint a trónkövetelő - a spanyol futballbajnokságban a címvédő előtt jelenleg hét pont előnnyel vezető - Real Madrid a 24 gólos Cristiano Ronaldóét.

MTI

Erre a következtetésre a legnépszerűbb madridi sportnapilap, a Marca az után jutott, hogy összevetette, melyik sztárcsapat függ jobban vezéralakjának eredményességétől. A szerdán, az újság online-kiadásában közölt felmérés szerint az argentin Messi találatai nélkül a Barca nem hét, hanem már 12 pontnyira lenne lemaradva a fővárosiaktól, viszont a blancók a jelenlegi 55-nél csupán két ponttal lennének szegényebbek, ha figyelmen kívül hagynák Ronaldo találatait.

Az összevetés szerint a portugál csatár csak egyetlen meccsen volt úgy eredményes, hogy azzal egy helyett mindhárom pontot beseperte együttese: nevezetesen a novemberi, valenciai fellépéskor (2-3), amikor is a harmadik vendéggólt szerezte ő. Ugyanakkor a Barcelonának eddig négy olyan mérkőzése is volt a bajnokságban, amelyen a győzelmet vagy döntetlent jelentő találatot Messi jegyezte. Vagyis ha az argentin nincs a pályán, a Barca csak döntetlent játszik a Real Sociedaddal, a Málagával és a Betisszel, s kikapott volna az Athletic Bilbao vendégeként.

A lap csak egyetlen "függelmi" szempontból vizsgálta a két sztár fontosságát, ugyanakkor nem tért ki például arra, hogy a gólkirályjelöltek hány meccs végkimenetelét befolyásolták gólpasszaikkal, melyekből pedig szintén akadt jó néhány az eddigi bajnokikon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!