Sport

2012.02.22. 03:27

Irány London 2012: négy vasi jutott az országos elődöntőbe

Négy versenyző jutott az országos elődöntőbe az Irány London 2012 szellemi olimpiai vetélkedő szombathelyi területi döntőjéből.

Horváth Erika

Szombaton délelőtt az ország hét városában rendezték meg a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) által szervezett Irány London 2012 szellemi vetélkedő területi döntőit. A szombathelyi - a Savaria Egyetemi Központban lebonyolított - versenyre 13 olyan versenyző kapott besorolást, akik a tízhetes - száz kérdéses, internetes - selejtező legjobbjai közé kerültek. Végül csak nyolcan vállalkoztak arra, hogy élőben is megméressék tudásukat.

Nem volt könnyű dolga egy résztvevőnek sem; úgy a versenyzőket, mind a játékvezető Szlatényi Györgyöt és az értékelő zsűrit - Szarka Zoltánt, d. Gál Lászlót, dr. Polgár Tibort, valamint dr. Koltai Miklóst - is alaposan próbára tették a nehéz, rengeteg lexikális tudást igénylő feladatok az ókori olümpiai játékok, az újkori nyári és téli olimpiák, a nemzetközi és magyar olimpiai mozgalom, illetve az idei londoni olimpia helyszínei témakörében. A tíz feladatból elérhető 250 pontot senki sem tudta ostromolni, de Budapest mellett Szombathelyen születtek a legjobb eredmények.

A területi döntőt a legrutinosabb szellemis, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke, Horváth Vilmos - rajt-cél győzelemmel - 155 ponttal nyerte meg két ifjú titán, a 136 pontot szerző Mecséri Annamária és a 122 pontos Holler Péter előtt. Illetve erről a versenyről a negyedik helyezett - a 113 pontos Gál László, a hagyományőrzők alelnöke - is továbbjuthatott az áprilisi elődöntőbe a hét terület egyik legjobb 4-6. helyezettjeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!