Sport

2012.02.23. 03:29

Közösen fejlesztenének

A Vasivíz Zrt-vel történt megállapodás értelmében az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület korábban kezdi esti teljes pályán zajló edzéseit.

Vastag Nándor

Az edzések a korábban kialakult gyakorlatnak megfelelően két sávban már 18.30-tól folytak a városi fedett uszodában, míg a berendezett pályát csak 19.30-tól vették igénybe a vízilabdázók. Az új megállapodás szerint utóbbi fél órával korábbra, 19 órára módosul. Az AVUS stratégiai tanácsadójától, Juhász Tibortól megtudtuk, az egyesület bővülése miatt nő a vízfelület-igény. A 90 igazolt versenyző mellett mintegy 50 fő is edz, akik az előkészítő korosztályba tartoznak, valamint szeptemberben újabb pólós osztály indul a Gothard iskolában, várhatóan 30 tanulóval. Az sem mindegy, mikor érnek haza a gyerekek, délután ugyanis csak az 1-6. osztály tréningezik. A hetedikes, valamint az idősebb korosztályok este szállnak vízbe, és így ők hamarabb végeznek majd, aminek a szülők jobban örülnek. Szakmai szempontból is jobb a 19 órás kezdés, ugyanis két sávban nem lehet ugyanazt gyakorolni, mint teljes pályán. A Vasivíz Zrt. stratégia igazgatója, Zelles Zsolt a nagyközönség türelmét és megértését kéri. Elmondta, a cégnek minden vendég egyformán fontos, de érthető okokból helyt adtak a vízilabdázók kérésének. A megnövekedett vízfelületet azért is biztosítják, mert így a vízilabda egyesülettel együttműködve fejlesztési források szerezhetőek az uszoda rekonstrukciójához. A társaságiadó-kedvezmény (TAO) és a versenysport megteremtheti a lehetőségét, hogy megújuljon az uszoda. A rekonstrukció együtt járhat vízfelület-növekedéssel is, melynek megvalósulásával mindenkit jobban ki tudnak majd szolgálni. A vendégek az uszoda több pontján elhelyezett pályafoglalási térkép révén tájékozódhatnak az aktuális sávfoglalással kapcsolatos információkról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!