Sport

2012.03.29. 14:47

Bundabotrány: újabb két REAC-futballistát gyanúsítanak

A nemzetközi fogadási csalások ügyében a REAC két korábbi labdarúgóját gyanúsítottként hallgatták ki szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai.

MTI

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta, hogy a beidézett Sz. Leventével és F. Balázzsal - mindketten kapusok - szemben egy rendbeli kötelességszegés a gyanú. A megalapozott gyanú alapján egyikőjük 100 ezer forintot, a másikuk 2500 eurót kapott egy mérkőzés jogellenes befolyásolásért.

Hozzátette: mindketten panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, tagadták a terhükre felrótt bűncselekményt, de szabadon távozhattak.

F. Balázs eddig az OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK alkalmazottja volt, ám a klub hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződést bontott a futballistával. "Ahogy korábban elmondtam, számunkra rendkívül fontos, hogy a gyanú árnyéka se vetüljön a DVTK-ra, mert a Diósgyőr FC Kft. a törvényesség, a transzparens működés mellett tör lándzsát, létkérdés, hogy a nevünket tisztán tartsuk." - mondta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója.

"Továbbá, az MLSZ március elsején életbe lépett szabálymódosítása értelmében Farkas Balázsra eltiltás vár. Ennek következtében biztosan nem látogathatja a DVTK edzéseit, nem léphet pályára a jogerős bírósági döntésig, amire akár évek múlva kerülhet sor. Ezért a mai napon szerződést bontottunk Farkas Balázzsal" - tette hozzá Dudás.

Az ügy kapcsán Fazekas Géza elmondta, hogy az egyik korábbi REAC-játékossal, K. Vincével szemben megszüntették az előzetes letartóztatást.

Összesen eddig 13 korábbi vagy jelenlegi rákospalotai labdarúgót állítottak elő az ügyben: február 15-én S. Balázst, majd február 28-án további hat futballistát, K. Vincét, Cs. Gergőt, K. Andrást, V. Zoltánt, K. Balázst és E. Károlyt állították elő, kedden pedig újabb négy futballistával, P. Tiborral, S. Tamással, T. Gáborral és Ny. Krisztiánnal bővült a REAC-hoz köthető gyanúsítottak névsora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!