Sport

2012.03.01. 13:03

Debreceni úszó Eb: Nagy-Britannia is nevezett

Debrecen - Az öt ország bejelentkezésével indult keddi nevezési folyamat után szerda kora estig újabb 16 nemzet jelezte indulási szándékát a májusi, debreceni úszó Európa-bajnokságon.

MTI

Az Eb szervezőbizottságának hírlevele szerint a listán már az egyik kontinentális úszónagyhatalom, Nagy-Britannia is szerepel. A szigetországból a versenyzőkkel és kísérő stábbal együtt összesen 56-an érkeznek Debrecenbe. Így az eddigi előnevezések alapján jelenleg a briteké a legnépesebb küldöttség.

Befutott továbbá Dánia, Románia, Ukrajna, Norvégia, Szlovénia, Szlovákia, Finnország, Bulgária, Portugália, Svédország, Horvátország, Írország, Spanyolország, Luxemburg és Belgium előnevezése is.

Az elsők között a ciprusiak (4 fő), a lengyelek (32), a csehek (25), a fehéroroszok (15) és az osztrákok (26 versenyző+14 kísérő) jelezték, hogy ott lesznek a hajdúsági városban a május 21. és 27. közötti földrészközi úszócsúcson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!