Sport

2012.03.28. 15:17

Kijutott a magyar csapat az U17-es labdarúgó Eb-re

Ott lehet az idei, szlovéniai Európa-bajnokságon a 17 éven aluliakból álló magyar labdarúgó-válogatott, mert az első helyen végzett a hazai selejtezőtornán, az úgy nevezett elitkörben.

MTI

A magyarok a belgák elleni döntetlen és a walesiek legyőzése után szerdán az oroszokkal játszottak Telkiben, és nagy izgalmak után 3-2-re nyertek. Pisont István tanítványai a második félidő elején Berecz és Bobál találataival már két góllal is vezettek, ám az oroszok a 77. percre kiegyenlítettek. A találkozónak azonban még nem volt vége, és a ráadás pillanataiban Farkas Zoltán megszerezte a győztes, Eb-részvételt érő gólt.

A záró játéknap másik mérkőzésén a belgák - akik a magyarokhoz hasonlóan négy ponttal álltak két mérkőzés után - a walesiekkel csaptak össze Tatabányán, ahol 3-0-ra diadalmaskodtak.

3. forduló:

Magyarország-Oroszország 3-2

Belgium-Wales 3-0

korábbi eredmények:

1. forduló (március 23.):

Magyarország-Belgium 2-2

Oroszország-Wales 2-1

2. forduló (március 25.):

Magyarország-Wales 5-1

Belgium-Oroszország 1-0

A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Magyarország 7 pont (10-5), 2. Belgium 7 pont (6-2), 3. Oroszország 3, 4. Wales 0 pont

Az Eb-re május 4. és 16. között kerül sor Szlovéniában, ahol a házigazdák csapata mellett az elitkör hét selejtezőcsoportjának győztese lép majd pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!