Sport

2012.03.05. 15:57

Kobe Bryant győzelemmel ''vett elégtételt'' Wade-en

Kobe Bryant egy héttel azután, hogy Dwyane Wade eltörte az orrát az All Star-gálán, 33 ponttal vezette csapatát, a Los Angeles Lakerst győzelemre Wade együttese, a Miami Heat ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

MTI/AP/Reuters

A Los Angelesben rendezett vasárnapi találkozón Bryant - aki sorozatban harmadik meccsén jutott 30 pont fölé - az első és az utolsó negyedben játszott kiemelkedően, a fontos pillanatokban rendre jól célzott. A másik oldalon Wade érezhetően feszült volt, nehezen viselte, hogy a közönség szinte minden labdaérintésénél kifütyülte. Végül 17 ponttal zárta a meccset, ám a hajrában már nem segíthetett csapatán, miután a negyedik negyed közepén néhány perc alatt beütött négy személyi hibája után kipontozódott.

Wade kényszerű kiállása egyben azt is jelentette, hogy megszakadt a Miami egészen kivételes, NBA-rekordot jelentő sorozata: ezt megelőzően 88 meccset játszott le a csapat anélkül, hogy bárkinek idő előtt be kellett volna fejeznie egy meccset személyi hibák miatt.

Több csúcsot is megdöntött a New Jersey-t erősítő Deron Williams, aki 57 (!) pontot szórt Charlotte-ban. A jelenlegi szezonban még senki sem dobott ennyi pontot egy meccsen, ráadásul az olimpiai bajnok egyben klubrekordot állított fel, a korábbit (52 pont) Mike Newlin és Ray Williams tartotta a 80-as évek óta. A sereghajtó Bobcats utóbbi 22 találkozójából a 21-ediket vesztette el.

A bostoni Rajon Rondo az elmúlt három mérkőzésén másodszor ért el tripla-duplát (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményt): a Celtics irányítója 18 pontig, 20 gólpasszig és karriercsúcsot jelentő 17 lepattanóig jutott a New York ellen hosszabbításban megnyert összecsapáson. A vendégeknél az idény felfedezettje, Jeremy Lin 14 ponttal zárt.

Sorozatban hatodszor győzött a tavaly alapszakaszgyőztes Chicago, a Bulls vezére az előző évad legjobbjává választott Derrick Rose volt 35 ponttal Philadelphiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!