Sport

2012.04.11. 12:57

Felfüggesztett pénzbírság az MKB Veszprémnek a himnuszéneklés miatt

Veszprém/Budapest - Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) 2000 eurós (közel 600 ezer forintos), felfüggesztett büntetéssel sújtotta az MKB Veszprémet, amiért a férfi csapat szurkolói több nemzetközi mérkőzés előtt is elénekelték a Himnuszt.

MTI

A veszprémiek az MTI-nek eljuttatott szerdai közleményükben jelezték, hogy a büntetés kereteit elvileg 7500 és 15 ezer euró között rögzítette az EHF. A klub elnöksége egyben köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik szolidárisak voltak, nyilatkozataikkal, leveleikkel kiálltak mellettük, és segítettek abban, hogy az EHF bírósága méltányos döntést hozott az ügyben. Az EHF a büntetést 2014. június 30-ig felfüggesztette, a döntés jogerős.

 

Ahogy azt a Napló online-on korábban megírtuk, az MKB Veszprém KC elnöksége március végén közleményben kérte a szurkolókat, hogy mellőzzék a klub-rendezvényeken a nemzeti Himnusz elénekelését, mivel azt az EHF szabályzata tiltja. A "tiltáson" sokan felháborodtak, nem csak a szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!