Sport

2012.05.29. 09:53

Bundabotrány - Két embert vettek őrizetbe hétfőn

Két embert vettek őrizetbe hétfőn az olasz hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján a magyar rendőrség munkatársai.

MTI

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: "Öt magyar személy ellen adtak ki európai elfogatóparancsot, de közülük hárman a nemzetközi fogadási csalások magyarországi eseményei kapcsán már korábban előzetes letartóztatásba kerültek. A másik két személyt vették hétfőn őrizetbe."

Fazekas róluk a nyomozás érdekeire hivatkozva semmilyen információt nem adott.

Az olasz ügyészség hétfői közleménye szerint összesen 19 embert fogtak el, közülük ötöt Magyarországon vettek őrizetbe, ők a gyanú alapján kapcsolatban álltak a szingapúri fogadási hálózat decemberben elfogott vezetőjével, Tan Seet Enggel. Az olaszok az öt magyart név szerint említették: Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás, Schultz László, Borgulya István és Strasser László. Előbbi három az, aki már korábban előzetes letartóztatásba került. Az újonnan őrizetbe vettek közül Borgulya a Honvéd, míg Strasser az MTK és a Zalaegerszeg játékosa volt.

Fazekas kiemelte, több európai uniós országban párhuzamosan folyik a nyomozás, sőt egyes országokkal, így Németországgal, Finnországgal és Ausztriával közös nyomozócsoportot alakítottak, de az olasz nyomozókkal is folyamatosan kapcsolatban állnak, akik részben a KNYF által biztosított információk alapján jártak el hétfőn.

A bundabotrány magyarországi eseményei kapcsán a manipulációval érintett mérkőzések száma jelenleg harminc, a gyanúsítottként kihallgatott személyeké pedig harminckilenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!