Sport

2012.05.31. 18:53

Érmes tornászok

Tata - Az A-kategóriás torna diákolimpia második országos döntőjében a Zrínyi lánycsapata egy arany- és egy bronzérmet szerzett.

Vas Népe

Az idei tanévben két részre bontották az igazolt tornászoknak kiírt országos döntőt. Az első, márciusban rendezett budapesti fináléban - ahol a III-IV. korcsoport egyéniben, az V-VI. egyéniben és csapatban versenyzett - a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. női torna szakosztályának indulói három arany-, három ezüst- és négy bronzérmet gyűjtöttek. A második, a tatai olimpiai edzőtáborban lebonyolított fináléban is remekül szerepeltek a szombathelyi lányok. A III-IV. korcsoportos csapatversenyben a Zrínyi végig magabiztosan teljesített, és sorozatban harmadszor szerezte meg az aranyérmet. A Székely Dóra, Böcker Jessica, Tóth Bianka, Dévai Boglárka, Nardai Borbála és Tóth Boglárka alkotta csapat 141,150 pontot gyűjtött, és elég nagy előnnyel előzte meg hat ellenfelét - a második debreceni Kossuthra több mint öt pontot vert. Az III. korcsoportban 14 iskola szállt harcba a helyezésekért, és a dobogóért nagyon izgalmas, kiélezett küzdelem zajlott. A Zrínyi Osbáth Nóra, Tömböl Boglárka, Kovács Adrienn, Németh Boglárka, Farkas Dorottya és Farkas Vanessza összetételű csapata végül 138,050 ponttal harmadik helyen végzett, de a második debreceni Reformátustól mindössze fél századdal, a győztes dunaújvárosi Vasváritól csak egy tizeddel maradt el. Ebben a korosztályban egyéniben is versenyeztek a tornászok. A szombathelyiek közül gerendán Farkas Dorottya hatodik (8,650), összetettben és talajon Németh Boglárka kilencedik (29,075 és 9,450), ugrásban Farkas Vanessza szintén kilencedik (11,350) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!