Sport

2012.05.31. 18:53

Érmes tornászok

Tata - Az A-kategóriás torna diákolimpia második országos döntőjében a Zrínyi lánycsapata egy arany- és egy bronzérmet szerzett.

Vas Népe

Az idei tanévben két részre bontották az igazolt tornászoknak kiírt országos döntőt. Az első, márciusban rendezett budapesti fináléban - ahol a III-IV. korcsoport egyéniben, az V-VI. egyéniben és csapatban versenyzett - a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. női torna szakosztályának indulói három arany-, három ezüst- és négy bronzérmet gyűjtöttek. A második, a tatai olimpiai edzőtáborban lebonyolított fináléban is remekül szerepeltek a szombathelyi lányok. A III-IV. korcsoportos csapatversenyben a Zrínyi végig magabiztosan teljesített, és sorozatban harmadszor szerezte meg az aranyérmet. A Székely Dóra, Böcker Jessica, Tóth Bianka, Dévai Boglárka, Nardai Borbála és Tóth Boglárka alkotta csapat 141,150 pontot gyűjtött, és elég nagy előnnyel előzte meg hat ellenfelét - a második debreceni Kossuthra több mint öt pontot vert. Az III. korcsoportban 14 iskola szállt harcba a helyezésekért, és a dobogóért nagyon izgalmas, kiélezett küzdelem zajlott. A Zrínyi Osbáth Nóra, Tömböl Boglárka, Kovács Adrienn, Németh Boglárka, Farkas Dorottya és Farkas Vanessza összetételű csapata végül 138,050 ponttal harmadik helyen végzett, de a második debreceni Reformátustól mindössze fél századdal, a győztes dunaújvárosi Vasváritól csak egy tizeddel maradt el. Ebben a korosztályban egyéniben is versenyeztek a tornászok. A szombathelyiek közül gerendán Farkas Dorottya hatodik (8,650), összetettben és talajon Németh Boglárka kilencedik (29,075 és 9,450), ugrásban Farkas Vanessza szintén kilencedik (11,350) lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!